Schmidt gedwongen om keuzes te maken: "Eran deed het goed en voor de balans in het team is hij nodig"

Roger Schmidt heeft op dit moment een luxeprobleem bij PSV. Volgens veel mensen is Eran Zahavi het meest logische slachtoffer, maar daar is de Duitser het niet mee eens. Na de 3-1 overwinning op Heracles Almelo geeft de 54-jarige oefenmeester tekst en uitleg.

"Hij had ups en downs in de wedstrijd", zegt Schmidt over de Israëliër, geciteerd door Voetbal International. "Hij creëerde twee fantastische momenten; uit twee passes van Eran kwam een doelpunt. Dat is geen slechte balans. Maar hij had ook wat momenten waar hij het iets beter had kunnen doen, qua aannames. Maar je moet altijd het grotere geheel zien. Hij deed het goed en voor de balans in het team, heb je ook een centrumspits nodig".

Het is de grote vraag wie er plaats moet gaan maken voor Gakpo. "Gutiérrez en Sangaré geven ons veel fysieke kracht in de as van het veld. Ze zijn fantastisch met drukzetten, maar ze zijn ook comfortabel aan de bal. Met Noni Madueke aan de rechterkant hebben we ook snelheid, aangevuld met een heel andere speler als Joey Veerman aan de andere kant. Hij is goed in de laatste fase, in de combinatie en met zijn schoten". Laatstgenoemde lijkt bovendien een klik te hebben met Mario Götze.

"Het is een goede mix en er is nu balans in het team", beaamt Schmidt, die niet uitsluit dat hij toch wat gaat veranderen. "Ik weet hoe voetbal is, je moet altijd wel wat veranderen. We leven niet in de perfecte wereld dat alle spelers fit blijven", besluit Schmidt.

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘PSV - Heracles Almelo’

Schmidt geniet van PSV: ‘Gaan richting onze topvorm’

Veerman pareert kritiek op uitstapjes: "We moeten niet zo moeilijk doen"

PSV op Rapport: Veerman grote uitblinker

Veerman maakt indruk tegen Heracles Almelo: "Wat is hij een verademing"

VIDEO GOAL: PSV - Heracles Almelo 3-1 (Cody Gakpo)

VIDEO GOAL: PSV - Heracles Almelo 2-0 (Eran Zahavi)

PSV-supporters zien probleem tegen Heracles Almelo: "Het is een wonder..."

VIDEO GOAL: PSV - Heracles Almelo 1-0 (Joey Veerman)

Opstelling PSV vs. Heracles Almelo: Schmidt voert geen wijzigingen door

Feyenoord-doelman vertrekt