Terugblik: Zo verging het PSV in de laatste twee ontmoetingen met AS Monaco

PSV neemt het in de derde kwalificatieronde van de Champions League op tegen AS Monaco. De selectie is afgereisd naar Frankrijk, waar de eerste ontmoeting van het tweeluik zal plaatsvinden. PSV zal twee voorrondes moeten overleven om zich te plaatsen voor de groepsfase van het miljoenenbal. AS Monaco is geen onbekende tegenstander voor de club uit Eindhoven, zo speelden beide vorig seizoen nog tegen elkaar.

21 oktober 2021 PSV – AS Monaco (1-2)

In de groepsfase van de Europa League werd PSV, na uitschakeling in de voorrondes van de Champions League, ingedeeld in een groep met onder andere AS Monaco. In de eerste ontmoeting tussen de twee in Eindhoven opende uitgerekend Myron Boadu de score voor AS Monaco. De spits was in de 19e minuut trefzeker. In de tweede helft was PSV nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Deze vonden de Eindhovenaren in de 59e minuut. Cody Gakpo pegelde de 1-1 binnen nadat de bal van de voet van Vinicius sprong. Lang leek het er op dat het duel in een gelijkspel zou eindigen, totdat AS Monaco in de 89e minuut alsnog langszij wist te komen. Na een lage voorzet wist Sofiane Diop de bal in het doel te schieten.

4 november 2021 AS Monaco – PSV (0-0)

Op bezoek bij AS Monaco ging een gehavend PSV op zoek naar de drie punten. De eerste helft verliep moeizaam, zo moest Yorbe Vertessen het veld nog voor de rust verlaten. De tweede helft leverde weinig spektakel ook en opnieuw viel er een PSV-speler geblesseerd uit. Ditmaal moets Calros Vinicius het veld verlaten. Uiteindelijk eindigde wedstrijd in een bloedeloos gelijkspel. PSV eindigde haar Europa League-campagne uiteindelijk als derde in de groep en stroomde hiermee af naar de Conference League.

Historie PSV tegen AS Monaco

In totaal nam PSV het zes keer op tegen AS Monaco. Twee keer wist het te winnen, twee keer verloor het en twee keer ging Monaco er met de winst vandoor.

Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over ‘Alles over AS Monaco - PSV’

PSV-fans dolblij na winstpartij: ‘Spel niet goed, maar topresultaat!'

VIDEOGOAL: Luuk de Jong schiet PSV op 3-2

VIDEOGOAL: Gutierréz schiet PSV op 2-2 en sleept er een verlenging uit

PSV-fans balen van ploeg: 'Gakpo drama en wissels te laat'

VIDEOGOAL: AS Monaco komt op gelijke hoogte met PSV (1-1)

Fans van PSV kritisch ondanks voorsprong: 'Slechte Gakpo en onzichtbare Til'

VIDEOGOAL: Joey Veerman schiet PSV op voorsprong tegen AS Monaco

PSV-fans niet te spreken over optreden Gakpo: ‘Duidelijk bezig met zichzelf’

PSV-fans zijn klaar voor de wedstrijd en gaan los buiten Philips Stadion

Gakpo-exit hangt mogelijk af van Champions League-voetbal: ‘Staat open voor vertrek’

Opstellingen: PSV start met dezelfde elf tegen AS Monaco