Jansen geeft niet op: "De competitie is nog niet gespeeld"

Pascal Jansen denkt niet dat de 2-0 nederlaag bij Ajax als een mokerslag zal werken voor AZ. De Alkmaarders zijn nog volop in de strijd om de tweede plek in de Eredivisie.

AZ is de nummer drie van de ranglijst met drie punten minder dan PSV. "Er zijn nog twaalf punten te halen en daar gaan we ons maximaal voor inspannen. Dan gaan we wel zien wat PSV eventueel nog laat liggen", vertelt Jansen na afloop aan ESPN.

Ajax-uit

De oefenmeester benadrukt dat AZ niet alle hoop op het duel met Ajax heeft gevestigd. "Ik heb al meerdere keren aangegeven: wij kijken gewoon naar de ploeg die boven ons staat. Dat was PSV voor deze wedstrijd al en dat is nu niet anders".

"De competitie is nog niet gespeeld, voor ons dan", vervolgt Jansen. "Voor Ajax wel, natuurlijk. Ze zijn de terechte kampioen en de felicitaties gaan naar Erik ten Hag en zijn spelers. Voor ons is er in het restant zeker nog wat te winnen".

Conclusie

"Een redelijke eerste helft, een zeer matige tweede helft", blikt Jansen terug op de wedstrijd. "Een redelijke eerste helft, ja. Want als het goed is, dan druk je een paar kansen af. Dat hadden we moeten doen, dan krijg je ook een andere dynamiek in de wedstrijd".

"Nu hou je Ajax in leven, terwijl je best aardig speelt. We hadden bij rust nog het gevoel dat we aan de bal meer konden doen en daar hebben we ook op ingezet met elkaar. Maar je komt niet goed uit de rust en dat zie je dat de energie de kant van Ajax op gaat".

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Alles over Ajax-AZ’

Van Hanegem lyrisch over Ajax-tieners: "Dat is de grootste winst van dit seizoen"

Ajax officieus kampioen: "Als we dit nog weggeven, stop ik met voetballen"

VIDEO: Ajax-fans vieren officieuze landstitel op parkeerdek Arena

VIDEOGOAL: Ajax - AZ 2-0 (Davy Klaassen)

VIDEOGOAL: Ajax - AZ 1-0 (Davy Klaassen)

SOCIAL MEDIA: Van Boekel bekritiseerd door kijkers Ajax - AZ

VIDEO: Ten Hag vergelijkt geheel op eigen wijze Pasveer met wijn

Opstelling Ajax vs. AZ: Ten Hag blijft vertrouwen houden in Sébastien Haller

Vermoedelijke opstellingen Ajax en AZ voor eredivisiekraker