Ajax-fans spreken schande van besluit om uitsupporters te weren bij De Klassieker

Op dinsdag 29 januari werd bekend dat er ook bij de halve finale tussen Feyenoord en Ajax geen uitsupporters welkom zijn. De driehoek, politie, justitie en gemeente Rotterdam, zou tot deze conclusie gekomen zijn. Dit is tegen het zere been van de Ajax-fans, die dit logischerwijs graag anders hadden gezien. In een reactie op www.afcasc.nl doen zij hun beklag.

"Hoegenaamd is er volgens burgemeester Aboutaleb geen plan voorhanden van beide clubs en van beide supportersverenigingen om de wedstrijd onder normale omstandigheden te kunnen laten spelen. Hier klopt dus helemaal niets van, want er is wel degelijk een plan opgesteld, met als doel in het seizoen 2018-2019 weer uitsupporters toe te staan bij beide duels.."

"Feyenoord kan toch niet zomaar fans weren"

"Beide supportersverenigingen beraden zich nu over de volgende te nemen stappen. Volgens de kosten-batenanalyse van Feyenoord leveren uitsupporters onvoldoende op. En dat terwijl het ontvangen van uitsupporters simpelweg tot de licentie-eisen van de KNVB behoort. Feyenoord heeft dat overigens in de meeste vaderlandse en Europese wedstrijden ook altijd gedaan, maar waarom dan geen Ajax-supporters? Het mag toch niet zo zijn dat een club (Feyenoord in dit geval) vanwege onduidelijke en commerciële argumenten zelf bepaalt of er wel of geen uitsupporters aanwezig mogen zijn.."

"Het lijkt, nee het is, in dit geval gewoon willekeur vanuit de Rotterdamse directiekamer. De patstelling van Feyenoord noopt ons tot verdere maatregelen."

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘LIVE Feyenoord - Ajax: Doelpunten, video beelden en samenvatting #FEYAJA’

Wat vindt Lasse Schöne ervan dat de kaartverkoop voor De Klassieker start op 6-2?

Frank de Boer noemt drie oorzaken voor oorwassing Ajax in De Klassieker

Toeval, of...? Feyenoord laat kaartverkoop bekerduel met Ajax starten op '6-2'

LOL! Werder Bremen-keeper heeft 'leuke verrassing' voor Davy Klaassen na De Klassieker

André Onana zegt sorry tegen Ajax-fans na blamage in De Klassieker

Feyenoord-fan woont in Amsterdam en pest Ajax-fans na 6-2 zege in Klassieker

Flinke domper: Feyenoord-sterkhouder houdt zware blessure over aan Klassieker, maanden out..

'Ontevreden Ajacied doet tijdens anderhalf uur durend onderhoud zijn beklag bij Erik ten Hag'