Schmidt ziet uitblinker bij PSV: "Het is aan hem om aan te tonen dat hij betrouwbaar is op topniveau"

PSV wist op bezoek bij FC Utrecht met 0-1 te winnen en blijft daardoor in de nek hijgen van koploper Ajax. Joël Drommel liet in De Galgenwaard zien dat hij belangrijk kan zijn voor het team en stond een paar keer op de goede plek. Volgens trainer Roger Schmidt is de doelman essentieel voor de titelkansen in Eindhoven.

Drommel had een goede middag en was een obstakel voor de aanval van FC Utrecht. De goalie van de Eindhovenaren heeft tot dusver nog geen indruk weten te maken in Brabant, maar was zondagmiddag de man van de wedstrijd aan de zijde van PSV. "Als je prijzen wil pakken, heb je goede keepersprestaties nodig", zei Schmidt na de 0-1 overwinning op de persconferentie.

"Er zijn wat dat betreft te veel ups en downs geweest dit seizoen. Ook afgelopen donderdag was het niet zijn beste dag. Deze wedstrijd heeft Joël dapper gekeept en had hij een goede redding bij de kopbal. In totaliteit had hij een goed optreden. Als keeper heb je zelfvertrouwen nodig. Het is een grote uitdaging voor hem dit seizoen. Hij heeft al 44 duels gekeept. Als keeper van PSV moet je altijd klaar zijn. Het is aan hem om aan te tonen dat hij betrouwbaar is op topniveau", besluit de Duitser. 

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘FC Utrecht - PSV’

PSV op Rapport: Drommel onderscheidt zich

PSV-fans komen superlatieven tekort voor 'absolute uitblinker' tegen FC Utrecht

VIDEO GOAL: FC Utrecht - PSV 0-1 (Eran Zahavi)

Tv-kijkers spreken schande na eerste helft #utrpsv: "Pure competitievervalsing!"

Massale kritiek op Leo Driessen: "Nee, bemoei je er alsjeblieft niet meer mee"

PSV-fans zeer kritisch op Roger Schmidt om opstelling tegen FC Utrecht: "Wat een armoe"

Opstelling PSV vs. FC Utrecht: Madueke en Veerman op de bank

Feyenoord-doelman vertrekt