Uitspraken Dries Boussatta over racisme bij AZ vallen verkeerd: "Hij vertelt pure onzin"

Dries Boussatta vertelde maandag in Veronica Inside dat hij negentien jaar geleden zijn contract bij AZ verscheurde, omdat hij zich racistisch bejegend voelde door de club en in het bijzonder Dirk Scheringa, destijds voorzitter van de Alkmaarders: "Hij had mij zo diep geraakt."

AZ-racisten?

Henk van Stee, destijds trainer van AZ, voelt zich genoodzaakt om te reageren en doet de aantijgingen van Boussatta af als 'grote onzin'. In gesprek met het Noordhollands Dagblad vertelt de huidige directeur van Sparta dat Boussatta vertrok omdat hij zijn basisplaats kwijt was: "Wat hij vertelt is pure onzin. Echt onzin. Hij heeft dit al vaker verteld en ik heb nooit gereageerd. Nu een keer wel. Hij mag allerlei lelijke dingen over me zeggen, dat ik een slechte trainer ben, prima. Maar om Scheringa en mij weg te zetten als racisten, dat slaat werkelijk helemaal nergens op. Boussatta vertrok omdat hij zijn basisplaats kwijt was."

Dat Henk van Stee niets tegen allochtone spelers heeft, bewijst hij naar eigen zeggen wel bij Sparta Rotterdam: "Ik haal al jaren de ene na de andere allochtone speler. Hier bij Sparta werd er keihard om gelachen. Ze weten allemaal dat het absolute onzin is. En over Scheringa kan ik best lelijke dingen zeggen, maar discriminerende of racistische opmerkingen heb ik van hem nooit gehoord."

Dries Boussatta in discussie met Johan Derksen en René van der Gijp

Eigenwijze Marokkaan

Dries Boussatta wil dat Johan Derksen niet naar hem wijst. En Johan wil dat Boussatta hem eens laat uitpraten. Het was een verhitte uitzending van Veronica Inside. 

"Ik zit met een eigenwijze Marokkaan te lullen". Johan Derksen was helemaal klaar met oud-voetballer Dries Boussatta.