Johan Derksen snapt niks van prijs voor Akwasi: "Waarom krijgen deze hysterische gekken erkenning?"

Akwasi kwam de afgelopen weken/maanden negatief in het nieuws nadat hij onder meer op de Dam in Amsterdam opriep om geweld tegen Zwarte Piet te gebruiken. Tot verbazing van velen, onder wie Johan Derksen, kwam hij woensdag ineens positief in het nieuws, want NPO-radiozender FunX beloonde hem met een 'speciale power award' voor zijn strijd tegen racisme. Johan Derksen snapt er in gesprek met De Telegraaf helemaal niks van.

"Ik word een beetje moe van die man. Door dit soort figuren op een podium te hijsen, zouden we bijna gaan denken dat heel Nederland uit hysterische gekken bestaat. Maar in feite is het een piepklein groepje dat onevenredig veel aandacht en erkenning krijgt."

Dat Akwasi nu een prijs krijgt, begrijpt hij niet: "Die prijzen, ik vind het allemaal zo’n onzin. Ik heb er één keer aan meegedaan toen wij met Voetbal Inside de Televizier-Ring wonnen. Maar in een gehuurde smoking de hele avond stilzitten, en vreemde dames kussen die toch minstens twintig jaar te jong voor mij zijn... Nee, ik gun meneer Akwasi veel plezier met zijn prijs, maar voor mij hoeft het niet."