Gorter kon transfer maken afgelopen winter: "Ik kan wel één club noemen"

Benfica heeft in de afgelopen wintertransferperiode een poging om Jay Gorter los te weken bij Ajax, zo vertelt de doelman zelf in de Tiki-Taka Podcast dinsdagmiddag. Volgens de jonge doelman was Benfica op zoek naar versterking tussen de palen, maar stak Ajax een stokje voor de uitgaande transfer. Gorter zelf had ook geen belang bij een overstap naar de Portugese grootmacht.

Het is niet de eerste keer dat Gorter de optie had om naar het buitenland te vertrekken, al voor zijn transfer naar Ajax lag er een aantal buitenlandse clubs op de loer: "Ik kon ook naar Real Betis en Real Mallorca, maar die kapten net als Vitesse af." 

Gorter staat inmiddels anderhalf jaar onder contract bij Ajax, maar komt nog weinig aan spelen toe in het eerste team. Daardoor waren er een aantal buitenlandse clubs geïnteresseerd in de diensten van de doelman. "Er is wel wat interesse geweest. Ik kan best één club noemen, de club waar wij tegen spelen in de Champions League. Zij wilden eigenlijk wel een poging wagen, maar binnen Ajax viel er niet over te praten." 

Zelf had de jonge doelman ook geen vertrekwens bij de Amsterdammers. "Ik heb niet getwijfeld. Ik mocht in ieder geval al niet tijdelijk weg, dat wilde Ajax niet hebben. Natuurlijk denk je bij jezelf, Eredivisie-minuten kunnen nu goed van pas komen, Maar aan de andere kant train je echt op het hoogste niveau", legt de doelman uit. "Dat is me op dit moment meer waard dan die minuten."

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Benfica - Ajax’

Tadić teleurgesteld na heenwedstrijd: "Als je voor Ajax speelt, ben je altijd boos als je niet wint"

Valentijn Driessen kritisch op Ajax na gelijkspel tegen Benfica: "Verzameling middelmatige spelers"

Ajax op Rapport; Foutje Pasveer helpt Portugezen aan gelijkmaker

Deel Ajax-fans legt schuld 2-2 uitslag neer bij Remko Pasveer, terecht?

VIDEO, GOAL: Benfica komt op gelijke hoogte (2-2)

Ajax-fans irriteren zich aan middenvelder: "Hij laat het opnieuw niet zien"

VIDEO, GOAL: Haller maakt eigen doelpunt goed en zet Ajax terug op voorsprong (1-2)

VIDEO, GOAL: Tadić opent de score voor Ajax (0-1)

WOW! Antony passeert tegenstander met wonderschone panna

Ajax-supporters onder begeleiding van politie aangekomen bij stadion

Feyenoord-doelman vertrekt