Van Dijk gangmaker bij Oranje: "Hé, Slapjanussen, Wordt er nog gefeest?!"

Valentijn Driessen heeft een bijzondere anekdote na afloop van Nederland - Ierland. De chef voetbal van De Telegraaf weet dat de Oranje-selectie niet erg uitgelaten was na het duel, maar aanvoerder Van Dijk verplichtte de groep toch blij te zijn met plaatsing voor EK2024 in Duitsland.

"Een aantal spelers in de kleedkamer was helemaal niet zo vrolijk na het duel met Ierland", vertelt Driessen over de sfeer na afloop van het duel met Ierland. "Aanvoerder Virgil van Dijk gaf ze de opdracht om wel feest te gaan vieren. Je moet het natuurlijk benaderen zoals het is en daar had Wout Weghorst blijkbaar ook moeite mee. Terwijl de interviewer alleen maar de mening van het volk vertegenwoordigde."

Driessen keek met verbazing naar de oproep van de verdediger van Liverpool. "Van Dijk moet natuurlijk altijd eerst een interview doen bij verschillende media en daarom was er ook een microfoon in de wandelgangen. Die hoorden natuurlijk Van Dijk roepen: 'Hé stelletje slapjanussen, wordt hier nog gefeest.' Met andere woorden, hij wilde natuurlijk ook niks van kritiek weten op de selectie of de kwalificatiereeks. Als hij dan in de kleedkamer komt denkt hij ook, we hebben ons gekwalificeerd en daar gaat het om."