Valentijn Driessen kritisch op Nederland: 'Oranje is een grijze muis geworden'

Nederland plaatste zich met een minimale 1-0 zege tegen Ierland voor het EK volgende zomer. Het was weer niet hoogstaand, zo zag ook Telegraaf-journalist Valentijn Driessen ook.

In zijn column voor De Telegraaf laat Valentijn Driessen een kritisch geluid horen: “Oranje is een kleurloze EK- en WK-ganger geworden, een grijze muis zoals veel andere landen”, concludeert hij. Volgens Driessen gaat het ten koste van de Hollandse School: “De wedstrijden van Oranje zijn sindsdien net zo slecht en weinig memorabel als ten tijde van het WK 2022 in Qatar. Met het verschrikkelijk saaie, afwachtende Oranje zaterdag tegen Ierland als treffend voorbeeld van Koemans ideeën met Nederland op het EK.”

Voorspeling van het EK

Als Koeman niet voor aanvallender voetbal kiest, dan verwacht de uitgesproken journalist niet veel volgend jaar op het EK: “Dan valt het plaatje voor Duitsland komende zomer simpel uit te tekenen. Met voetbal dat in niets op het oorspronkelijke unieke Nederlandse voetbal lijkt, overleeft Oranje de groepsfase, bereikt vervolgens de kwartfinale en sneuvelt dan roemloos. Waarna iedereen in ons land elkaar weer napraat en roept dat als we toch die kwartfinales hadden overleefd, we Europees kampioen zouden zijn geworden.”

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers