Franse pers is resoluut: "2-2 had afgekeurd moeten worden"

PSV kende een fantastische Europese avond in Eindhoven tegen AS Monaco. Het team van Ruud van Nistelrooij won in de verlenging met 3-2 door een doelpunt van Luuk de Jong. In Eindhoven is het feest, in Frankrijk is men in mineur: "Het was een wrede avond voor AS Monaco", aldus L'Équipe. Het Franse medium stelt zelfs dat de 2-2 om meerdere reden afgekeurd had moeten worden.

In een kolkend Philips Stadion ging PSV voortvarend van start. De Eindhovenaren kwamen net als in Monaco via Joey Veerman op een 1-0 voorsprong, maar na een uur spelen kwam AS Monaco weer op gelijke hoogte. Tien minuten later was het opnieuw raak en was PSV virtueel uitgeschakeld. In de slotfase van de reguliere speeltijd maakte Erick Gutiérrez de gelijkmaker en bracht hij de fans in extase. Franse media stellen nu dat het doelpunt afgekeurd had worden: "In de herhaling leek de Mexicaan buitenspel te staan", aldus de L'Équipe. RMC Sport benoemt een andere reden waarom de gelijkmaker afgekeurd had moeten worden. De krant stelt dat Veerman de vrije trap, na buitenspel van Embolo, op de verkeerde plek nam. Namelijk op de helft van AS Monaco: "Het doelpunt is niet geldig, als we ons tenminste aan de basisregels van het voetbal houden", aldus het Franse medium.