Brobbey: "Ik zei net nog tegen hem: wat doe je allemaal daar?"

Brian Brobbey is niet helemaal tevreden met het gelijkspel in de topper tegen PSV (1-1). De spits van Ajax is van mening dat de Amsterdammers hadden moeten winnen.

"Het was een lastig potje, waarin beide teams het best wel goed deden. Wij hadden kansen, zij hadden kansen", blikt Brobbey na afloop terug voor de camera van ESPN. "We moesten druk zetten, maar dat gebeurde niet. Dat we vaker voor de lange bal op mij kozen, vond ik eerlijk gezegd wel lekker. Ik kan de bal vasthouden".

De beresterke aanvaller speelde een belangrijke rol bij de openingstreffer. "Het was een heel mooie bal van Berghuis met zijn buitenkant. Ik tikte hem nog te ver voor me uit, maar daarna zag ik Berghuis vrijlopen en speelde de bal tussendoor. Hij maakte het mooi af".

Door zijn assist tegen PSV is Brobbey al twaalf wedstrijden op rij direct betrokken geweest bij een doelpunt. "Een mooi record voor mij. Ik denk dat ik altijd goed betrokken ben en dat wil ik blijven doen. Of ik tevreden ben over de afgelopen tijd? Ja, zeker weten. Ik mag niet klagen".

Brobbey kreeg nog wel een grote kans op de 2-1, maar schoot voorlangs. "Ik moest de bal eigenlijk beter meenemen. Balen. Ik kreeg de bal te veel onder mij". Ook Kenneth Taylor kreeg in de slotfase nog een dikke mogelijkheid, maar tevergeefs. "Ik zei net nog tegen hem: wat doe je allemaal daar? Hij schoot de bal zo over. Ik moet ze erin schieten, maar Taylor moet dat ook. Ik vond eerlijk gezegd dat we moesten winnen, met al die kansen die we hebben gehad", aldus de Ajax-spits.

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Ajax - PSV’

PSV moet sleutelspeler missen door blessure na topper tegen Ajax

Valentijn Driessen vernietigend over Henderson: "Wat een koude douche"

Ajax-fans zien drietal uitblinken tegen PSV: "IJzersterke wedstrijd"

Eredivisie-clash tussen Ajax en PSV eindigt onbeslist

Grote ergernis om houding De Jong tijdens #ajapsv: "Luuk de zeikerd"

Domper voor Ajax: De Jong tikt gelijkmaker binnen voor PSV

Gejuich in Johan Cruijff Arena: Ajax op voorsprong tegen PSV

Dit zijn de opstellingen van Ajax en PSV voor de kraker in Amsterdam