Transfergeruchten: Ajax heeft Santos-linksback op het oog, Newcastle wil Dost

Transfergeruchten: Ajax heeft Santos-linksback op het oog, Newcastle wil Dost

Lees tussen 1 juni en 31 augustus dagelijks de Voetbalflitsen Transfergeruchten, een overzicht van de belangrijkste en meest spraakmakende geruchten op de transfermarkt in binnen- en buitenland.
Lees hier de vorige Voetbalflitsen Transfergeruchten.

Eredivisie:

  • Ajax heeft volgens Yahoo Esportes interesse in de Braziliaanse-back José Carlos Cracco Neto, ook wel Zeca genoemd. De 23-jarige verdediger speelt bij het Braziliaanse Santos FC en staat momenteel aan de zijlijn met een kuitblessure. Dit zou Ajax er echter niet van weerhouden om een bod van zes miljoen uit te brengen op Zeca. Zijn contract in Brazilië loopt nog door tot en met december 2020. Tot nu toe speelde hij 64 wedstrijden in de hoofdmacht van Santos. Lees hier verder.
  • VVV-Venlo en NEC Nijmegen hopen allebei op de komst van verdediger Caner Cavlan. Sc Heerenveen verhuurde hem het afgelopen half jaar aan het Turkse Sanliurfaspor, maar dit seizoen hoopt Cavlan op een basisplaats in Heerenveen. De Leeuwarder Courant meldt dat VVV en NEC hem echter over willen nemen. De verdediger zelf is vastberaden om het te maken in Heerenveen en het nationale elftal van Turkije te halen: "Daarvoor moet ik in de eerste plaats een vaste basisspeler worden bij Heerenveen. Vervolgens zal ik de overstap naar een Nederlandse of Turkse topclub moeten maken."
  • Volgens het Dagblad van het Noorden heeft PSV interesse getoond in FC Groningen-keeper Sergio Padt. De Eindhovenaren lieten onlangs Hidde Jurjus (verhuurd aan Roda JC) en Remko Pasveer (overgenomen door Vitesse) gaan en ziet in Padt een geschikte vervanger. Ook de huidige eerste keeper, Jeroen Zoet, wordt in verband gebracht met een vertrek uit Eindhoven. De 27-jarige Padt speelt sinds de zomer van 2014 voor FC Groningen en heeft tot dusver 123 wedstrijden onder de lat gestaan bij de club. 

Bekijk hier de Done Deals uit de Eredivisie!

Buitenland:

  • Het Engelse Newcastle United zou 40 miljoen euro hebben geboden op de Nederlandse spits Bas Dost. De aanvaller staat momenteel onder contract bij Sporting Portugal, en de Portugezen zijn niet van plan om hem voor dat bedrag te laten gaan. Dost moet de club maar liefst 60 miljoen euro opbrengen volgens Jornal de Notícias. Zijn huidige contract loopt door tot de zomer van 2020. De interesse van Newcastle komt niet uit de lucht vallen. De 28-jarige Dost heeft er een superseizoen opzitten. In de Portugese competitie scoorde hij 34 keer in 31 wedstrijden. In het Gouden Schoen klassement eindigde hij hierdoor als tweede, achter Lionel Messi. Lees hier meer.
  • Ronald Koeman is druk bezig met het versterken van zijn Everton deze zomer. Na het aantrekken van onder anderen Michael Keane en Davy Klaassen heeft de Nederlander nog een versterking op het oog. Het zou gaan om oud-Everton speler Wayne Rooney, zo meldt The Guardian. De 31-jarige aanvaller doorliep de jeugdopleiding van Everton en maakte zijn profdebuut voor 'The Toffees'. In 2004 werd hij voor 37 miljoen euro gekocht door Manchester United, de club waar hij topscorer aller tijden is geworden. De Engelsman zou al dicht bij een overeenkomst zijn met Everton. Lees hier meer.
  • Real Madrid verlangt maar liefst 90 miljoen euro voor spits Álvaro MorataGoal weet dat Manchester United onlangs 80 miljoen euro bood in de hoop dat de aanvaller naar Engeland zou komen, maar Madrid heeft dit bod afgeslagen. De 24-jarige Spaanse spits wil zelf wel graag de overstap maken naar Manchester en zou niet willen aansluiten bij de voorbereidingen van Real Madrid wanneer die beginnen. Het afgelopen seizoen speelde Morata 43 wedstrijden voor 'De Koninklijke' en scoorde hij twintig keer. Lees hier verder.
Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers