Van Gelder kritisch over mogelijke komst Perišić: 'Merkwaardig'

Jack van Gelder heeft via sociale media zijn twijfels geuit over de mogelijke komst van Ivan Perišić naar PSV. De 73-jarige analist ziet het als een merkwaardige aanwinst.

De Kroatische vleugelaanvaller, die een indrukwekkende carrière heeft opgebouwd, zou volgens Van Gelder niet de ideale toevoeging zijn voor de Eredivisie. "Merkwaardige aanwinst. Is in de Nederlandse competitie niet echt nodig en hij blokkeert jongere spelers die 'vlieguren' kunnen maken in de Eredivisie", stelt Van Gelder.

IvanPerišić, die ervaring heeft bij clubs als Bayern München en Inter, zou volgens Van Gelder de ontwikkeling van jong talent kunnen belemmeren. Veel Nederlandse clubs staan erom bekend jongere spelers de kans te geven zich te bewijzen en te groeien. Van Gelder benadrukt dat het belangrijk is dat deze spelers de ruimte krijgen om speeltijd op te doen en ervaring op te bouwen.

Een ander punt van kritiek van Van Gelder betreft de Europese inzetbaarheid van Perišić. "Hij mag eventueel pas Europees spelen in februari", zo voegde hij eraan toe. Dit betekent dat Perišić voor een groot deel van het seizoen niet beschikbaar zou zijn voor Europese duels, wat de directe impact van zijn komst beperkt. 

Alles over PSV in de Champions League.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers