Gattuso ontploft na Ajax-generale Marseille: "Het was een ramp, shit!"

Gennaro Gattuso heeft zijn eigen ploeg Marseille volledig afgebrand na het 1-1 gelijkspel van afgelopen zaterdag. De Italiaanse oefenmeester vond dat zijn ploeg een 'waardeloze vertoning' op de mat legde tegen laagvlieger Strasbourg. Gattuso spreekt over een slechte generale in aanloop naar het Europa League-duel met Ajax van aankomende donderdag.

"Ik heb geen enkel idee waarom we speelden zoals wij dat deden", vertelde een ziedende Gattuso op zijn persconferentie. De Italiaanse oud-middenvelder staat er sinds jaar en dag om bekend erg opvliegerig te zijn en bewees dat zaterdag nogmaals. "Die tweede helft, daar ben ik echt woest over. Het was echt shit, een complete ramp. Ik neem zelf alle verantwoordelijkheid voor deze wedstrijd, maar het is echt een raadsel voor mij hoe dit heeft kunnen gebeuren. Het was een waardeloze vertoning. De slechtste wedstrijd sinds ik hier ben."

Het relaas van Gattuso was daarmee nog niet klaar. De voormalig trainer van Napoli en AC Milan verwacht een verantwoording van zijn spelers. "Ik verlies nog liever met 4-0 in een wedstrijd waarin je lef toont, dan dat ik op deze manier een punt pak. Ik heb mijn spelers ook gevraagd wat er aan de hand was. Want ik wil hier echt een verklaring voor hebben. Het moet voor de spelers heel snel duidelijk worden dat het een grote verantwoordelijkheid is als je het shirt van Marseille aantrekt."

Ajax neemt het aankomende donderdag 30 november om 21.00 op tegen het Marseille van Gattuso. De Amsterdammers moeten daarvoor naar Marseille toe en kunnen daar een heksenketel verwachten. De Fransen staan momenteel met acht punten bovenin de poule, terwijl Ajax met twee punten onderaan het rijtje staat.