Perez gunt Ajax-speler doelpunt: "Heeft namelijk een heel slecht seizoen"

Kenneth Perez deelt met veel plezier een compliment uit aan Kenneth Taylor. De middenvelder van Ajax maakt volgens de analist een zeer moeizaam seizoen door, al kwam daar zaterdag tegen Vitesse (5-0 overwinning) verandering in. Taylor scoorde voor het eerst dit seizoen in de Eredivisie en werd ook nog verkozen tot Man of the Match.

"Dat is wel terecht", concludeerde Perez na afloop bij  ESPN. Volgens hem werd het ook tijd dat Taylor zich een keer liet gelden. "Hij is een speler die een héél slecht seizoen heeft. Hij speelt veel meer in zijn kracht meer vooruit en meer tussen de linies. Nu waren de linies ook vrij groot. Als hij de bal komt halen en de opbouwer moet zijn. Nu is hij zeg maar meer de loper en net de link met de aanvallers." De 5-0 van Taylor maakte indruk op Perez: "Een mooie sleep en een mooie goal”.

Perez zag een Ajax dat gebruik maakte van een matig Vitesse: "Vandaag moest hij ook gretig gebruikmaken van de ruimte die Vitesse weggaf. Dat heeft Ajax dit seizoen niet heel vaak gedaan. En dit keer wel. Dus dat is wel een compliment, dat ze de stijgende lijn te pakken hebben. En als er nu een moeilijke uitwedstrijd komt, kun je pas zien of het daadwerkelijk beter is".