'De Ligt en vijf medespelers tegen trainer Tuchel'

Het gaat slechter en slechter bij Bayern München. Er werd verloren van titelkandidaat Bayer Leverkusen, in de Champions League was Lazio te sterk en ook VfL Bochum kreeg de club uit Beieren op de knieën. De crisis lijkt een kookpunt te bereiken, nu een aantal spelers het vertrouwen in trainer Thomas Tuchel heeft opgezegd, aldus BILD.

Zes spelers binnen de selectie van Bayern zouden niet met de trainer door willen. Leo Goretzka en Thomas Müller zouden daartoe behoren. Vooral de laatstgenoemde heeft een flinke status bij de Duitse topclub.Verder zou Joshua Kimmich in de clinch liggen met een van de assistenten van Tuchel en zou de middenvelder samen met Goretzka niet snappen waarom Julian Nagelsmann moet vertrekken bij de club om plaats te maken voor Tuchel.

Matthijs de Ligt wil niet door met Tuchel

Ook Matthijs de Ligt zou bij de zes spelers horen die niet langer doorwillen met Tuchel. De Nederlander kreeg in het begin van 2024 nog veel speelminuten, maar dit kwam omdat Kim Min-Jae met Zuid-Korea actief was op de Azië-Cup. Na de terugkeer van de Zuid-Koreaan is De Ligt weer steevast bankzitter bij de Duitsers.