Van der Gijp en Derksen zijn het eens over volgende Ajax-trainer: ‘Hij kan het opbouwen’

Aan tafel bij Vandaag Inside werd er teruggeblikt op het 2-2 gelijkspel tussen Ajax en NEC. René van der Gijp ziet dat er flink wat moet veranderen bij de club uit Amsterdam en ziet de opvolger van interim-trainer John van ‘t Schip al in de Eredivisie rondlopen. 

Ron Jans moet volgens René van der Gijp de nieuwe hoofdtrainer van Ajax worden. “Met dit materiaal moet je Ron Jans voor de groep zetten. Hij kan het opbouwen. Jans is goedkoop en een goede oplossing. Een goede buitenlandse trainer komt met 6/7 man binnen en gaat veel meer kosten. Jans is een onderschatte trainer.” Johan Derksen sluit zich hierbij aan. Beide heren komen tot de conclusie dat Ajax volgend seizoen geen toptrainer kan aantrekken, terwijl ze ook de kans op Champions League voetbal klein in zien. ‘Volgend jaar kan je geen Champions League eisen.’ 

Video: Van der Gijp tipt Ajax, neem Ron Jans

Ron Jans staat momenteel onder contract bij FC Utrecht en ligt hier nog tot medio 2025 vast. Hij zou niet de eerste trainer zijn die de overstap van de club uit Utrecht, naar Ajax maakt. Zo namen de Amsterdammers Erik ten Hag halverwege het seizoen in 2017 over.  

Uitzending Vandaag Inside