Van 't Schip na 2-2 tegen NEC: "Er stond geen Ajax-waardig elftal"

Ajax-trainer John van 't Schip heeft na de wedstrijd tussen Ajax en NEC stevige kritiek geuit op de kwaliteit van zijn team, nadat Ajax er niet in slaagde om te winnen van NEC (2-2).

Ondanks doelpunten van Brian Brobbey en Carlos Forbs, eindigde de wedstrijd in een gelijkspel door een eigen doelpunt van Jorrel Hato en een late gelijkmaker van Rober Gonzalez in de 95e minuut.

"Ik vond dat er niet veel goed ging", zei Van 't Schip in gesprek met ESPN-verslaggever Cristian Willaert. "We hadden te maken met aan de zijkanten het wegvallen van én Berghuis én Bergwijn natuurlijk, die al wat langer weg is. Maar dat geeft wel hoe belangrijk die twee voor ons zijn. Balans, vertrouwen, ervaring naar de andere jongens toe. Er staat gewoon een hele jonge ploeg en als dat wegvalt, dan zie je dat vertrouwen weggaan."

Aj

De selectie van Ajax is uit balans. "Dat is niet iets nieuws, dit heb ik al gezegd. Tot aan het einde van het seizoen zal het op en neer gaan. We hebben jonge spelers die allemaal voor het eerst een volledig seizoen spelen. In mijn ogen zouden zij nog niet in het eerste van Ajax spelen, als we een ander soort selectie zouden hebben."