Oud-Eredivisionisten helpen Girona aan comeback

Girona gaat verder met de sterke seizoensstart. De Spaanse club speelde twee seizoenen geleden nog een niveautje lager, maar staat nu tussen de grote clubs in La Liga. Zondag won de ploeg na een heuse comeback van Almeria. Twee oud-Eredivisionisten waren daarin belangrijk.

Girona kwam in de eerste helft al op een 0-2 achterstand in eigen huis. Daarna begon de comeback. Daley Blind onderschepte de bal en uit de aanval die daarop volgde kwam de aansluitingstreffer. Daarna gaf de Nederlander de assist op de gelijkmaker. Voor de rust werd het zelfs nog 3-2 voor de thuisploeg

Na de pauze scoorde oud-PSV'er Savio zelfs de 4-2. In Eindhoven kwam hij niet veel aan spelen toe, maar in Spanje is de Braziliaan enigszins opgeleefd. In tien duels noteerde hij al drie goals en vier assists voor Girona. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 5-2 voor de thuisploeg, waardoor zij nu tweede staan in de Spaanse competitie met evenveel punten als Real Madrid. FC Barcelona en Atletico Madrid volgen op drie punten, maar zij hebben nog een wedstrijd achter de hand.