‘Meest gehate man binnen Ajax is het grote lek’

Mike Verweij en Valentijn Driessen noemen Maurits Hendriks het grote lek naar het boek van Menno de Galan, die onlangs een boek uitbracht over de crisis bij Ajax. Het duo van De Telegraaf vertelt in de Kick-Off podcast dat Hendriks gehaat wordt op De Toekomst. 

"Door veel passages, is duidelijk dat Maurits Hendriks één van de bronnen van De Galan is", vertelt Verweij. Driessen vult hem aan. "De berichten over Hendriks: het blijft maar doorgaan. Dit is echt de meest gehate man ooit bij Ajax.” "Afgelopen weken werd het een stortvloed aan mensen die gewoon hun verhaal willen doen. Na het verschijnen van het boek vinden veel mensen dat hij Edwin van der Sar een mes in de rug heeft gestoken. Mensen kunnen hem niet meer luchten of zien op De Toekomst." 

De Telegraaf heeft Hendriks om een reactie gevraagd, maar hij wil deze niet geven, zo stelt de krant. 'Hem is onder meer gevraagd of hij enig idee heeft waarom hij zo ongeliefd is op De Toekomst, waarom hij het in het belang van Ajax achtte met Menno de Galan te praten, of hij daar spijt van heeft en of hij snapt dat mensen vinden dat hij een mes in de rug van Edwin van der Sar heeft gestoken.'