Spelersaanval op De Toekomst: Precies 20 jaar geleden

Op 15 april 2004 ging het mis tijdens een wedstrijd tussen Jong Ajax en Jong Feyenoord. Op sportpark De Toekomst werden enkele spelers van en de trainer van Jong Feyenoord mishandeld door 'supporters' van Ajax. Voetbalflitsen blikt terug op het voorval. 

15 april 2004 mishandeling Jong Ajax – Jong Feyenoord 

In april 2004 bereikte de rivaliteit tussen Ajax en Feyenoord tijdens een wedstrijd op De Toekomst een dieptepunt. Nadat het laatste fluitsignaal, bestormden een stuk of 100 'fans' van Ajax het veld om de spelers van Jong Feyenoord aan te vallen. Middenvelder Kike Acuna uit Chili moest een nacht in het ziekenhuis doorbrengen voor observatie, en hield een hersenschudding aan de mishandeling over. Ook Robin van Persie moest klappen en schoppen incasseren. 

Ajax-'fans' mishandelen spelers van Feyenoord 

Mario Been was destijds de trainer van Jong Feyenoord en gaf in gesprek met RTV Rijnmond aan dat hij doodsbang was geweest. Hij werd achtervolgd door een Amsterdammer met een mes die dreigde hem neer te steken. Been beschreef het als de angstigste dag van zijn leven. Van Persie was dankbaar dat andere spelers, ook die van Jong Ajax, hem probeerden te beschermen. Hij vertelde: "Ik heb pijn in mijn nek en ben twee keer hard geraakt. Gelukkig ben ik geholpen, want als ik ook nog eens had gelegen, dan denk ik niet dat ik hier zou staan."

10 keer dat de Klassieker uit de hand liep

Het voorval van 2004 is één van de tien keer dat de Klassieker uit de hand liep.

Ook interessant
Feyenoord-doelman vertrekt