Speelronde 1; dit is het team van de week uit de Eredivisie

De kop is er eindelijk af en de Eredivisie werd vrijdagavond in gang gezet door FC Volendam en Vitesse. De traditionele top-drie beleefde geen foutloos weekend, want landskampioen Feyenoord liet twee punten liggen in De Kuip tegen een dapper Fortuna Sittard.

FC Volendam leek door een snelle voorsprong goed te beginnen aan het nieuwe seizoen, maar moest na een rode kaart en late treffer van invaller Marco van Ginkel toch buigen voor Vitesse. PSV won met 2-0 van FC Utrecht en blijft nog altijd foutloos onder Bosz, sc Heerenveen kwam door een goede eerste helft langs RKC Waalwijk (3-1), Ajax moest na een 0-1 achterstand aan de bak en won overtuigend met 4-1 van Herales Almelo en ook promovendus PEC Zwolle verloor en Sparta was met 1-2 te sterk.

De zondag werd afgetrapt met een spectaculair duel tussen NEC en Excelsior en dat eindigde na 100 minuten spelen in een 3-4 overwinning voor de Rotterdammers. Feyenoord kwam met tien man niet voorbij Fortuna Sittard en speelde in een doelpuntloos duel met 0-0 gelijk tegen Fortuna, AZ haalde met 5-1 uit tegen Go Ahead Eagles en FC Twente won met 1-4 van promovendus Almere City FC.