Vraagtekens rondom Wieffer-transfer: “Mooie stap? Dat is de vraag...”

Mats Wieffer gaat spoedig gepresenteerd worden in Engeland. De middenvelder van Feyenoord verkast namelijk naar de Premier League en tekent snel een contract bij Brighton & Hove Albion. De Rotterdammers verdienen zo’n dertig miljoen euro door de overeenkomst.

De overstap leidde bij veel talkshows tot discussies, zo ook bij Voetbalpraat. Hans Kraay jr. werd door Engelse pers gevraagd naar de kwaliteiten van de Tukker en Marciano Vink kan zich niet helemaal vinden in zijn visie.

Engelse pers noemt komst van Mats Wieffer ‘een koopje’

Kraay jr. werd om wat informatie over de kersverse aanwinst gecontacteerd. “Ik heb contact gehad met mensen in Brighton. Daar heb ik twee jaar mogen voetballen. De journalisten vinden het een koopje. Die vragen aan mij dan wat voor speler het is. Dat heb ik gedaan: je kan hem altijd inspelen, hij is vast aan de bal, draait open, speelt goed tussen de linies. Ze vonden dertig miljoen een koopje.”

Waar Valentijn Driessen niets van de keuze kan begrijpen, kan hij op steun rekenen van de ESPN-verslaggever. “Ik denk dat het een mooie stap is, maar het is niet een ploeg die jaarlijks meedoet om de Europese plaatsen. Dat hebben ze vorig seizoen wel gedaan en ook Europees voetbal behaald. Dit jaar is het met een elfde plek wat minder, maar er is geld. Het is een mooie club en stad.”

Marciano Vink plaatst vraagtekens van keuze voor Engelse transfer

Marciano Vink kan zich echter niet vinden in de woorden van zijn collega, zo maakt hij duidelijk. “Je gaat nu van de Champions League met Feyenoord naar de nummer elf van de Premier League, waar het ook maar afwachten is hoe ze gaan draaien. Voor hetzelfde geld moet je vechten voor degradatie. Ik zeg niet dat het gebeurt. Of het een mooie stap is, dat is de vraag. Het is een stap, maar een mooie stap weet ik niet. Top vijf Engeland of top twee Italië is een mooie stap.”

Helemaal onverklaarbaar vindt hij het echter niet. “Als Wieffer zich financieel kan verbeteren en kan in de Premier League spelen, dat zijn allemaal dingen die spelers. Alleen ik vraag me af of het een mooie stap is. Het is gewoon een stap”, besluit hij. Lees hier alle details over de deal tussen de Rotterdammers en de Engelsen.

Feyenoord-doelman vertrekt