Van Hanegem heeft 'simpele' oplossing voor gestaakte Klassieker

Volgens Willem van Hanegem kan de gestaakte Klassieker makkelijk afgehandeld worden, zo moet de 0-3 stand ook de eindstand worden. Dat vertelt De Kromme in het Algemeen Dagblad. 

“Als ik bij de KNVB zou werken, zou het heel simpel zijn. De 0-3 tussenstand van de Klassieker is meteen ook de einduitslag. Zo moeilijk is het toch niet?”,  vertelt Van Hanegem over de oplossing van de gestaakte Klassieker. "Er zitten een stelletje mafkezen in een vak en zij menen dat ze zelf kunnen bepalen wanneer een wedstrijd wel of niet wordt gestaakt. En het meest gekke is nog dat die gasten echt denken dat ze dit uit clubbelang doen. Ze helpen Ajax naar de klote, maar dat ontgaat ze blijkbaar. Als je het niet eens bent met het beleid, dan kan dat."

‘Mislintat is niet de enige schuldige’

Sven Mislintat is het eerste slachtoffer na het zoveelste debacle in Amsterdam. Volgens Van Hanegem is dat logisch, maar hij is het niet eens met de voorgestelde Ajacieden die terug moesten keren volgens de supporters: "Dat hij Donny van de Beek en Nicolas Tagliafico wilde, valt vast goed bij de supporters met hun gezanik over het Ajax-dna waar niemand van weet wat dat precies is. Maar je kun je jezelf toch afvragen of Ajax er nou mee geholpen zou zijn als die jongens terug zouden keren."

Van Hanegem vindt niet dat alleen Mislintat de schuld heeft bij het slecht presterende Ajax: "Niemand wil het vast meer horen, maar ook tegen Feyenoord kreeg Ajax behoorlijke kansen. Alleen is zo'n beetje elke aanval tegen Ajax levensgevaarlijk. En als na een corner iedereen zo maar door mag lopen richting het doel van de Amsterdammers, dan houdt het wel op. Dát kun je die spelers en de technische staf ook best verwijten hoor."

Ook interessant