Primeur voor Feyenoorder: Jongste debutant ooit

Leo Sauer maakte dinsdagavond zijn officiële debuut voor Slowakije, tijdens een vriendschappelijke wedstrijd tegen Noorwegen. De speler van Feyenoord kreeg als invaller de kans om tien minuten voor het eindsignaal het veld te betreden.

Sauer jongste debutant ooit bij Slowakije

Opmerkelijk genoeg is Sauer nu de jongste debutant ooit voor Slowakije. Tot voor kort had Frantisek Vysocky die eer, die 18 jaar, 3 maanden en 18 dagen oud was toen hij zijn land vertegenwoordigde in 1939.

Leo Sauer brak dit record met zijn debuut, dat acht dagen eerder plaatsvond. Dit seizoen zal voor Sauer ongetwijfeld in het geheugen gegrift blijven. Als rechtsbuiten maakte hij zijn Eredivisie-debuut tegen Sparta, waarbij hij direct zijn eerste officiële doelpunt voor de club scoorde. Ook maakte hij zijn opwachting in de UEFA Champions League en verlengde hij zijn contract bij Feyenoord tot medio 2028.

David Hancko

De wedstrijd eindigde dinsdag overigens in een gelijkspel (1-1) bij Slowakije tegen Noorwegen. David Hancko begon op de bank bij Slowakije en kwam in de tweede helft het veld in.