Vijf redenen waarom Feyenoord gaat winnen van NEC

In de speelronde na de interlandbreak staat voor Feyenoord het treffen met NEC op het programma. De Rotterdammers kenden een prima eerste seizoensblok, maar sloten de pperiode af met een verliespartij in Eindhoven. De mannen van Arne Slot zullen erop gebrand zijn om zich zondag te revancheren. In dit artikel vijf redenen waarom dat gaat lukken.

Advertorial. Wat kost gokken jou? Speel bewust, 18+

Historie in het voordeel van Feyenoord

Het verleden geeft Feyenoord in aanloop naar het duel met NEC voldoende hoop. Van alle wedstrijden (negentig, red.) die de Trots van Zuid tot op heden afwerkte tegen de Nijmegenaren, werd ruim 65 procent gewonnen. Maar zestien keer hield de Rotterdamse formatie geen enkel punt over aan het onderonsje met de Gelderse collega's. De laatste jaren is het voor NEC alleen maar moeilijker geworden om partij te bieden tegen de tegenstander van zondag, de laatste Nijmeegse overwinning dateert van bijna zeven jaar geleden.

Feyenoord wint van NEC (1.571)

Personele overmacht

Slot heeft komende zondag naar alle waarschijnlijkheid een grote selectie tot zijn beschikking. Hoewel Lutsharel Geertruida nog kampt met de naweeën van de ziekte van Pfeiffer, lijkt verder iedereen fit voor de achtste competitiewedstrijd van dit seizoen. NEC-trainer Rogier Meijer mist wél meerdere belangrijke spelers. Jordy Bruijn en Joris Kramer komen vanwege blessures waarschijnlijk niet in actie, smaakmaker Oussama Tannane was deze week ziek. 

Feyenoord scoort meer dan drie doelpunten in Nijmegen (2.625)

NEC scoort moeilijk

NEC is in aanvallend opzicht nog geen geoliede machine dit seizoen. In vijf van de zeven gespeelde duels slaagde de formatie van Meijer er niet in om meer dan één doelpunt te maken. In twee wedstrijden scoorden de Nijmegenaren überhaupt niet. Daartegenover staat dat Meijer zijn achterhoede wel goed heeft weten te formeren. Echter heeft Feyenoord in het eerste blok bewezen dat het makkelijk scoort. In negen officiële wedstrijden scoorde Feyenoord 28 keer. Alleen tegen stugge sc Heerenveen werd geen goal gemaakt. 

Justin Bijlow houdt de nul tegen NEC (2.55)

Meijer faalde tot nog toe tegen de Eredivisie-top

Meijer is er in zijn prille trainerscarrière nog geen enkele keer in geslaagd om een resultaat te boeken tegen een club uit de traditionele top drie. De zes wedstrijden die hij tegen Feyenoord, Ajax en PSV speelde, werden alle zes verloren. Hoewel de 41-jarige Doetinchemmer er in de duels tegen Feyenoord en PSV telkens een plan wist te bedenken dat voor Nijmeegse doelpunten en een spannend duel zorgde, moest zijn formatie iedere keer meer goals toestaan dan dat het er zelf wist te maken. 

Ruststand is gelijk, maar Feyenoord wint uiteindelijk (4.3333)

Scoringdrift van Feyenoord

Feyenoord kwam in de negen officiële wedstrijden die zij speelde in totaal 28 keer tot scoren, waarbij zomeraanwinst Danilo het vaakst het net vond. De Braziliaan kwam in totaal zeven keer tot scoren. Zijn concurrent Santiago Giménez staat daar vlak achter met vijf goals uit zeven invalbeurten. De overige zestien doelpunten werden gescoord door tien verschillende spelers. Feyenoord beschikt dus over genoeg scorend vermogen in haar selectie.

Danilo scoort voor Feyenoord tegen NEC (2.05)

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Alles over NEC-Feyenoord’

Kökcü over puntenverlies in Nijmegen: ‘Tot de tegengoal alles onder controle’

Veel verbazing rond afkeuren 1-2 Gimenez na incident met Cillessen

Feyenoorders zagen bui voor gelijkspel al hangen: 'Als de concurrentie het doet..'

Feyenoord-fans niet te spreken over voorhoede: 'Hebben beter op de bank!'

VIDEO GOAL: NEC naast Feyenoord na bloedneus Pedersen

VIDEO GOAL: Timber knalt Feyenoord op voorsprong tegen NEC