Koninklijke HFC zet jeugdtrainer op non-actief na meldingen grensoverschrijdend gedrag

Een jeugdtrainer van Koninklijke HFC is door het bestuur op non-actief gesteld na meldingen van digitaal seksueel grensoverschrijdend gedrag, zo valt te lezen in een verklaring op de clubsite. De trainer vroeg via Snapchat om afbeeldingen van geslachtsdelen van jonge leden.

In maart is bij HFC door een andere club een informele melding gedaan van digitaal seksueel overschrijdend gedag van een jeugdtrainer die ook bij de club uit Haarlem actief is. De trainer is dezelfde dag nog op non-actief gesteld en heeft een complexverbod opgelegd gekregen.

Een maand later is de eerste melding bij HFC gedaan tegen dezelfde jeugdtrainer. Later zijn nog drie meldingen bij de vereniging gedaan. Deze meldingen zijn doorgeleid naar het Instituut Sportrechtspraak (ISR), dat een tuchtonderzoek is gestart. Van twee daarvan is ook aangifte gedaan bij de politie.

De jeugdtrainer mag geen activiteiten meer verrichten die gelieerd zijn aan de KNVB, geen trainingen geven en geen contact hebben met minderjarige KNVB-leden. De politie heeft de jeugdtrainer op 7 juni aangehouden. Daarbij is volgens HFC 'de benodigde digitale informatie zeker gesteld'. De trainer is inmiddels weer op vrije voeten, maar blijft wel verdachte in de zaak, zo bevestigt de politie aan RTL Nieuws. De onderzoeken van het ISR en de politie naar de jeugdtrainer lopen nog.

Feyenoord-doelman vertrekt