Hans Kraay jr. voelt zich 'op gênante wijze geschoffeerd' en stapt op bij FC Lienden

Hans Kraay jr. is niet langer de trainer van FC Lienden. Hansie Hansie maakte dat dinsdagavond bekend. Hij zag na de gebeurtenissen na afloop van de thuiswedstrijd tegen Excelsior Maassluis (0-1), afgelopen zaterdag, geen andere optie meer. Hij botste met sponsoren en voelt zich geschoffeerd.

"Na afloop van de wedstrijd FC Lienden-Excelsior Maassluis vonden enkele sponsoren, die sinds jaar en dag bij de club zijn, het nodig om mij op dusdanig gênante manier te schofferen dat ik na twee nachten slapen heb besloten dat ik die mensen nooit meer wil en kan zien. Ik stop bij FC Lienden", legt Kraay jr. uit aan het AD. "Er wordt anders naar me gekeken, sinds ik begin april genoodzaakt was, voor het eerst sinds de start van mijn trainerschap, te kiezen voor mijn werkgever FOX Sports. Daarmee een kwartier na aanvang van de wedstrijd Rijnsburgse Boys-FC Lienden aanschoof. Er is veel veranderd, dit ondanks de volledige steun van de clubleiding."

Trillende benen

"Stop ik nu met trots? Nee, totaal niet. Ik stop met pijn. Wanneer je vrouw met trillende benen en tranen in haar ogen bij de club staat waar je allebei zoveel van houdt, is het tijd om te gaan. Misschien dat ik in de toekomst nog een keer terugdenk aan alle mooie jaren die ik bij FC Lienden heb gehad. Misschien, maar voorlopig niet", reageert Kraay.

Kraay verlengde begin dit jaar zijn contract nog bij Lienden. Daardoor zou hij ook komend seizoen aan het roer staan bij de club uit de Tweede Divisie. Door de breuk gaat dat nu niet door. Na negen jaar is het huwelijk voorbij.

Voorlopig zien we geen beelden meer van een boze Hansie Hansie als trainer, zoals na de late nederlaag tegen Katwijk:

Jasje gooien in de studio kan natuurlijk nog steeds...