Verkassen al deze Nederlanders deze winter?

De transferklapper van deze winterse transferperiode is tot nu toe die van Cody Gakpo naar Liverpool. De ex-PSV smaakmaker maakte voor een slordige vijftig miljoen de overstap naar de Premier League. Hij zal niet de enige Oranje-international wezen die deze winter van club wisselt. Deze Nederlanders staan in de winter voor een transfer!

Daley Blind

De wegen tussen Ajax en Daley Blind zijn deze zomer al gescheiden. Blind zag geen toekomst meer in Amsterdam en liet zijn contract verscheuren. Waar de toekomst van de verdediger annex middenvelder ligt, is nog maar de vraag. Toch klinkt al enige tijd Royal Antwerp als mogelijke nieuwe werkgever van Blind. Niet zo gek met oude bekende Marc Overmars als sportief directeur.

Memphis Depay

Afgelopen zomer leek de Spaanse droom van Memphis Depay al over te zijn. FC Barcelona zag geen toekomst meer in de all-time topscorer van Oranje, maar toch bleef de aanvaller bij Barça. Mede door blessures kwam Depay in de eerste seizoenshelft slechts drie keer in actie, maar herpakte zich op het WK in Qatar. Deze winter lijkt Depay te willen vertrekken uit Barcelona, waar Xavi liever niemand ziet vertrekken. Toch lijkt een vertrek onvermijdelijk, mede vanwege het aflopende contract van Memphis. Het laatste gerucht is dat Manchester United denkt aan een terugkeer van het voormalige talent dat al eens tussen 2015 en 2017 in het shirt van de Red Devils speelde.

Stefan de Vrij

Speelt Stefan de Vrij na deze zomer nog bij Inter? De centrale verdediger beschikt over een aflopend contract en er zijn nog weinig signalen dat hij deze gaat verlengen. De Vrij beleefde een teleurstellend WK in Qatar, waar hij niet in actie kwam. Deze winter moet hij beslissen over zijn toekomst, die zomaar buiten het blauw-zwarte deel van Milaan kan liggen.

Lees meer: Transfervrij XI: deze Nederlanders zijn gratis op te pikken

Andries Noppert

Wie wel een succesvolle tijd in Qatar beleefde, was Andries Noppert. De doelman was de absolute verassing voor Nederland op het WK, waar hij zelfs zijn debuut in Oranje maakte. Noppert kende al een sterke eerste seizoenshelft als sluitpost van SC Heerenveen, dat deze winter veel telefoontjes kan verwachten. Er gaan namelijk al signalen dat Ajax zomaar eens interesse heeft in Noppert.

Donyell Malen

Met het vertrek van Gakpo uit Eindhoven is men bij PSV op zoek naar een waardige opvolger. Een van de namen op het verlanglijstje zou die van Donyell Malen zijn. De aanvaller vertrok in de zomer van 2021 voor dertig miljoen naar Dortmund, maar kon nog altijd niet écht zijn transfersom bewijzen. Daarnaast raakte Malen ook nog eens uit beeld bij Oranje. Kan een terugkeer naar PSV zorgen dat Malen weer een waardig international wordt?

Mo Ihattaren

Een speler die al zeker is van een ‘nieuwe’ club is Mo Ihattaren. Ajax huurde het talent van weleer tot deze zomer, maar zag geen verdere toekomst in hem. Daardoor keert Ihattaren terug naar zijn werkgever Juventus, dat eigenlijk ook weinig in hem ziet. Ihattaren mag na twee huurperiodes wederom op zoek naar een tijdelijke oplossing, maar of daar veel muziek in zit? De ex-smaakmaker van de Eredivisie lijkt namelijk veel meer bezig te zien met onenigheid dan met voetbal..