Officieel: De Boer niet langer bondscoach van Oranje

Frank de Boer is opgestapt als bondscoach van Oranje, zo laat de KNVB weten via de officiële kanalen.

De 51-jarige oefenmeester heeft in een verklaring uitleg gegeven over zijn ontslag. "Vooruitlopend op de evaluatie heb ik besloten niet verder te gaan als bondscoach. De doelstelling is niet gehaald, dat is duidelijk".

"Toen ik in 2020 benaderd werd om bondscoach te worden vond ik het een eer en een uitdaging, maar ik was me ook bewust van de druk die er meteen vanaf mijn aanstelling op zou komen te liggen".

'Topsportklimaat'

"Die druk neemt nu alleen maar toe, en dat is geen gezonde situatie voor mij, noch voor de selectie in aanloop naar zo’n belangrijke wedstrijd voor het Nederlands voetbal op weg naar WK-kwalificatie".

"Ik wil iedereen bedanken, natuurlijk de fans en de spelers. Complimenten ook aan de directie die hier op de campus voor een echt topsportklimaat hebben gezorgd", aldus De Boer.

Korte periode

De Boer begon zeven maanden geleden aan zijn klus als bondscoach van het Nederlands elftal. De voormalig profvoetballer nam het stokje over van Ronald Koeman, die op zijn beurt naar FC Barcelona vertrok.

De wedstrijd tegen Tsjechië bleek het laatste kunstje van De Boer. Nederland verloor in de achtste finale van het EK met 0-2 van de Tsjechen. De KNVB ging dinsdagmiddag in gesprek met de keuzeheer uit Hoorn.

De Boer