'Revolutie in Zeist: NL League in aantocht'

Groot nieuws uit Zeist: de 34 profclubs in Nederland lanceren de NL League en plegen daarmee een coup, meldt Voetbal International. Daardoor wordt de KNVB buitenspel gezet.

Na een voorbereiding van circa negen maanden hebben de clubs onder aanvoering van de Eredivisie CV een formatie-akkoord bereikt. Als de plannen doorgaan, heeft de KNVB vanaf 2025 niets meer te vertellen over het Nederlandse profvoetbal.

Ajax en Feyenoord

Alleen Ajax en Feyenoord zijn (nog) niet akkoord met de plannen. Het is van levensbelang dat beide clubs deelnemen aan de NL League, omdat zij de helft van de Eredivisie-waarde representeren.

"De beslissing is genomen. Dat is een grote stap 1", laat Jan de Jong, directeur van de Eredivisie CV, weten aan VI. "Nu is het belangrijk om iedereen aangesloten te houden. Ajax, KNVB en alle andere clubs. Binnenkort gaan we andermaal in overleg".

Mutaties

Met de geboorte van de NL League - die bestaat uit de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, Eredivisie Vrouwen, E-Divisie en Rocket League E-Divisie - gaat er het nodige veranderen. Zo ontvangen clubs meer geld en wordt het competitieschema zelf bepaald.

Feyenoord-doelman vertrekt