Messi's megadeal in Verenigde Staten: 'Meer dan 100 miljoen voor twee jaar'

Na de transfer van Lionel Messi naar het Amerikaanse Inter Miami FC komen er nu steeds meer details naar buiten over zijn contract. Volgens Miami Herald tekent de Argentijn voor tweeënhalf jaar, met nog een optie voor een extra jaar. Daarin zou hij tussen de 115 en 140 miljoen euro gaan verdienen.

Commercieel is er een hoop werk aan de winkel bij de club uit de Verenigde Staten. Zo moet het stadion, momenteel kunnen er 18 duizend bezoekers in, uitgebreid worden en de ticketprijzen worden duurder en duurder. Volgens CNN zijn sommige tickets duizend procent duurder geworden. Een kaartje dat eerst 120 dollar waard was, werd na de komst van Messi voor 1248 dollar verkocht. Fans die deze tickets kopen weten nog niet eens of de Argentijn er dan al bij is.

Inter Miami hoopt vanaf 21 juli te kunnen beschikken over Messi. Dan staat er een duel in de Leagues Cup op het programma tegen Cruz Azul. Waarschijnlijk wordt deze wedstrijd niet in de thuishaven van Miami gespeeld, maar in het Hard Rock Stadium. Dit is het stadion van de plaatselijke NFL-club en hier kunnen 65 duizend mensen in.