Jeroen Grueter: alles over de sportverslaggever

Een carrière op televisie is niet voor iedereen weggelegd. Wel voor Jeroen Grueter, die inmiddels al jarenlang actief is als sportverslaggever voor onder andere de NOS. Hier lees je alles over de man in kwestie. 

Alles wat je moet weten over Jeroen Grueter 

Voor we naar zijn journalistieke loopbaan kijken, duiken we eerst nog even in het privéleven van de verslaggever. Hoe oud is Grueter nu en heeft hij kinderen? 

Waar is Jeroen Grueter geboren? 

Deze voetballiefhebber werd op 11 februari 1969 geboren in Utrecht. 

Hoe oud is Grueter nu? 

Op het moment van schrijven rolt uit een eenvoudige rekensom dat de man nu 55 jaar oud is. En hiermee dus al aardig wat jaren ervaring heeft binnen de journalistieke sportwereld. 

Wat is het vermogen van Jeroen Grueter?

Het vermogen van de sportverslaggever is onbekend. 

Heeft Grueter een gezin?

De sportfanaat is sinds zes jaar samen met vriendin Ingrid. Verder heeft hij twee kinderen, een zoon en een dochter. (Tekst gaat verder na de afbeelding)

Welke hobby's heeft Grueter in het dagelijks leven?

Naast praten over de sport is Grueter er zelf ook niet vies van. Hij sport in het dagelijks leven graag, zoals zelf aangegeven is hij een enorme liefhebber geworden van hardlopen. Zo heeft hij in 2023 ook een marathon gelopen, in een tijd van 4 uur en 16 minuten. (Tekst gaat verder na de afbeelding)

Dit is de loopbaan van Jeroen Grueter

Het begon allemaal met een snuffelstage bij Voetbal International in 1985. Voor de sportliefhebber was dit ook de doorslaggevende factor in zijn besluit verder te gaan met de sportjournalistiek. Toen zijn studie journalistiek aan de Hoge School Utrecht was afgerond was het niet langer een snuffelstage, maar zijn vaste werk. Eerst kwamen Veronica- en RTL Sport nog voorbij, voordat Grueter zijn aanstelling kreeg bij NOS Studio Sport. Hier is hij tot op heden nog werkzaam als sportverslaggever van onder andere voetbal-, zwem, en ijshockeywedstrijden. 

Heeft Jeroen Grueter zelf gevoetbald?

Het is onbekend of en waar de commentator zelf gespeeld heeft. 

Is Jeroen Grueter actief op social media? 

De marathonloper is op verschillende kanalen te vinden. Zo heeft hij bijvoorbeeld een LinkedIn account en is hij te vinden op de bekende socials Instagram en X. (Tekst gaat verder na de afbeelding)

Als commentator bereid je enorm veel werk voor en moet je aan een hoop verwachtingen voldoen, maar ook voor Grueter gaat dat niet altijd even goed.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers