Brobbey getergd: "Dan vind ik niet dat de trainer je er zomaar uit kan halen"

Brian Brobbey had zaterdagavond met twee doelpunten een grote bijdrage aan de zege van Ajax op bezoek bij RKC Waalwijk (1-4). De negentienjarige spits denkt dat hij voorlopig bovenaan in de pikorde staat.

Brobbey maakte vorige week zondag tegen Excelsior (7-1) twee doelpunten en sloeg ook in Waalwijk tweemaal toe. "Vandaag ben ik belangrijk met twee goals en we hebben gewonnen, goed toch?", reageert Brobbey na afloop van de wedstrijd voor de camera van ESPN. "Als je twee wedstrijden achter elkaar twee keer scoort, dan vind ik niet dat de trainer je er zomaar uit kan halen".

Hugo Borst, die aanwezig is in het ESPN-programma De Eretribune, is tot de ontdekking gekomen dat Brobbey de enige Eredivisie-speler is die gemiddeld 64 minuten nodig heeft voor een doelpunt. "Wie is Hugo Borst? Die ken ik niet", geeft Brobbey toe. Als de loeisterke aanvaller zich realiseert dat het 'om die man van Sparta' gaat, stelt hij Borst gerust. "Dat is mooi om te horen. Er komen alleen nog maar meer goals bij".

"Wie weet, wie weet", antwoord Brobbey op de vraag of hij zichzelf dit seizoen op meer dan veertig goals ziet eindigen. "Ik moet gewoon lekker mijn spel spelen, doelpunten maken en belangrijk zijn voor het team. Dan zien we wel verder", aldus Brobbey, die nog altijd mag dromen van deelname aan het WK in Qatar. "Wie weet. Als ik mijn best blijf doen, hoop ik dat ik erbij ga zitten".

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘RKC Waalwijk - Ajax’

Hollandse School - Aflevering 5: 'Dit is de charme van de Eredivisie'

Samenvatting: RKC Waalwijk - Ajax

Ajax op Rapport: Berghuis en Brobbey blinken uit

Scorende Berghuis neemt doelpuntenrecord over van Ziyech

Ajax bijt zich vooralsnog stuk op RKC, Ajax-fans zien 'beschamende' vertoning

Ajax in de problemen: ex-Ajacied Clement maakt gelijk voor RKC Waalwijk

VIDEOGOAL: Ajax breekt de ban via Steven Berghuis!