'Bayern München streept grote naam weg en voegt man uit verleden toe'

Erik Ten Hag wordt volgend jaar géén trainer van FC Bayern München, dat meldt BILD. De trainer werd gelinkt aan de Zuid-Duitse voetbalclub en gaf ook aan open te staan voor het invullen van de openstaande vacature. Der Rekordmeister voegt ook een naam toe aan het lijstje en dat is een oude bekende.

Ten Hag onder vuur in Engeland

Eerder meldde BILD dat het eerste contact tussen Ten Hag en Bayern München al gelegd was. In de week van de 4-0 nederlaag tegen Crystal Palace meldt dezelfde krant dat de naam van de Nederlandse trainer is doorgestreept. Het is vooralsnog onbekebd of dat te maken heeft met nieuwe ontwikkelingen tussen Manchester United en Ten Hag.

Hoe de toekomst van onze landgenoot eruitziet, is erg onzeker, maar de druk neemt toe op de Tukker. Het is mogelijk dat de trainer een derde seizoen toevoegt aan zijn tijd bij Manchester United, maar gezien de prestaties van de afgelopen tijd lijkt die kans steeds kleiner. Hij had de deur naar een vertrek uit Engeland in ieder geval nog niet dicht gegooid. 

'Bayern München flirt met oude bekende'

Nu is Hansi Flick aan het lijstje toegevoegd, meldt BILD. De trainer stapte drie jaar geleden namelijk op een opmerkelijke wijze op. Dat kwam mede door zijn slechte relatie met de toenmalig sportief directeur Hasal Salihamidzic. Hij ging vrij snel weer aan de slag bij Die Mannschaft, maar werd acht maanden geleden alweer ontslagen bij het Duitse nationale team. Nu klinken er geluiden van een aantal mensen die 'heimwee' hebben naar de voormalig oefenmeester.

Eerder kreeg de Zuid-Duitse voetbalclub, dat nog strijdt om de eindzege in de UEFA Champions League, al een afzeggingen van Xabi Alonso, Julian Nagelsmann en Ralf Rangnick. Ze zijn dus hard op zoek naar een opvolger voor Thomas Tuchel en de kansen voor Flick lijken toe te nemen.

Duitse ploegen actief in de halve finale van de UEFA Champions League

Bayern München staat nog in de halve finale Champions League. Net als hun Duitse concurrent Borussia Dortmund, met veel Nederlanders in de basis.