Phillip Cocu nog meer onder druk na nieuwe zeperd

De druk op Phillip Cocu bij Fenerbahçe is flink toegenomen na de nederlaag in de Europa League tegen Dinamo Zagreb. De Kroaten waren donderdag met 4-1 te sterk. Cocu trok na afloop het boetekleed aan.

''Wij mogen nooit voetballen zoals we vandaag gevoetbald hebben. Voor deze zeer slechte prestatie bieden wij onze excuses aan. Zowel aan de fans als aan de club'', aldus de oefenmeester tegenover Voetbal International.

Na drie landstitels te hebben gewonnen bij PSV, maakte Cocu afgelopen zomer de overstap naar Fenerbahçe. Bij de Turken kende de 47-jarige trainer geen goede start. In de voorronde van de Champions League was Benfica over twee duels te sterk, terwijl de start in de competitie ook niet soepel verliep. In de eerste vijf duels verzamelde Fener zes punten.

Druk neemt toe

Cocu erkent dat de druk op zijn schouders na de nederlaag van donderdag alleen maar is toegenomen: ''Er gaat zeker kritiek komen van de supporters. Dat zal me ook niets verbazen. De fans zijn terecht teleurgesteld.''

Veel tijd om stil te staan bij de nederlaag is er niet. Aanstaande maandag wacht Fenerbahçe de topper tegen Besiktas in de Super Lïg. Een cruciaal duel, weet Cocu: ''Het is een zeer belangrijke wedstrijd. We zullen voor tweehonderd procent gemotiveerd moeten zijn.''

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘LIVE TOPIC: Alle hoogtepunten uit de Europa League-duels van 20 september’

De mooiste doelpunten uit Europa League-speelronde 1 (VIDEO)

Oeps! FC Zürich-speler viert doelpunt in Europa League net iets te enthousiast, pijnlijk!

Jetro Willems begrijpt rode kaart niet: "Ik doe helemaal niks"

De wanprestatie van Cocu's Fenerbahçe in de Europa League samengevat in 1 GIFje

VIDEO GOALS: Dinamo Zagreb - Fenerbahçe 4-1 (ploeg Cocu blundert enorm)

Uitvak Rangers HE-LE-MAAL los na gelijkmaker tegen Villarreal

VIDEO GOAL: Dinamo Zagreb - Fenerbahçe 1-0 (Sunjic)

VIDEO GOAL: Besiktas - Sarpsborg 1-0 (Ryan Babel, heerlijk wippertje)