Feyenoord na recente incidenten niet langer bereid om uitfans toe te laten bij De Klassieker

Feyenoord is niet langer bereid om mee te werken aan het mogelijk maken van meereizende uitfans bij De Klassieker. Twee recente incidenten hebben roet in het eten gegooid: onlangs ging het mis bij zowel de kampioenswedstrijd Ajax O19 - Feyenoord O19 als een amateurduel tussen Swift en de amateurs van Feyenoord. En dus trekt Feyenoord zijn conclusies, zo laat het in een persbericht weten.

"Na meerdere incidenten bij jeugdwedstrijden tussen beide clubs acht Feyenoord het toelaten en meenemen van uitsupporters naar wedstrijden tussen Feyenoord en Ajax onverantwoord en maatschappelijk onacceptabel. Dit betekent dat in ieder geval ook komend seizoen geen uitsupporters bij de Klassiekers welkom zijn."

Klassieker nog niet onder normale omstandigheden 

"Feyenoord moet, mede door recente incidenten, concluderen dat het punt nog niet genaderd is dat erop vertrouwd kan worden dat wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord onder normale omstandigheden kunnen verlopen indien daar ook uitsupporters bij zijn. De club heeft daarom de andere betrokkenen partijen inmiddels laten weten geen verdere medewerking te verlenen."

De clubleiding van de Rotterdammers werkte de afgelopen maanden samen met Ajax, supportersverenigingen, burgemeesters en gemeenten aan een oplossing, maar dat is voorlopig van de baan. In ieder geval volgend jaar dus geen uitfans bij Feyenoord - Ajax en Ajax - Feyenoord. 

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Alles over Feyenoord: Nieuws, geruchten, interviews en veel meer’

Giovanni van Bronckhorst betrok Robin van Persie bij het maken van de Feyenoord-opstelling

Feyenoorder Luis Sinisterra maakt grote indruk op het WK Onder 20

Dirk Kuyt miste bijna het belangrijkste duel uit zijn carrière door bizar ongeluk van ploeggenoot

Jean-Paul van Gastel gaat op vakantie en neemt mee..... een Feyenoord-bal!

Giovanni van Bronckhorst kijkt met pijn terug op incident bij Feyenoord

Sjaak Polak laat niets heel van Ajax-hooligans die mini-Klassieker verstoorden

Potje voetvolley op training Oranje gaat mis: Terence Kongolo en Steven Berghuis klappen op elkaar