Giovanni van Bronckhorst betrok Robin van Persie bij het maken van de Feyenoord-opstelling

Robin van Persie en Giovanni van Bronckhorst doen in een dubbel-interview met Feyenoord Magazine een bijzonder boekje open over hun samenwerking de afgelopen achttien maanden. De trainer van de Rotterdammers betrok zijn aanvoerder bijvoorbeeld regelmatig bij het maken van de opstelling. 

Van Persie spreekt van een unieke situatie: "De afgelopen achttien maanden zijn best uniek geweest, als je naar onze samenwerking kijkt. Giovanni en ik hebben vaak voor of na de wedstrijden contact gehad over het team, maar ook over dagelijkse dingen, het leven of een privé-situatie. Het is uniek dat een trainer zich zo openstelt. Ik stond als speler middenin het team, maar kreeg aan de andere kant ook mee wat er in het hoofd van Giovanni omging en wat erbij komt kijken om trainer te zijn bij Feyenoord. Het was voor mij heel leerzaam om constant in die twee werelden te zitten, dat was een heel leuk proces."

"Unieke samenwerking"

Van Bronckhorst betrok zijn aanvoerder bewust bij de gesprekken: "Als ik dan voor ogen had hoe we in een bepaalde wedstrijd gingen spelen, gingen we soms bij elkaar zitten en vroeg ik hem: Hoe zou jij het doen? Als hij dan met een antwoord kwam, ging ik bewust doorvragen, dat leverde leuke gesprekken op."

Van Persie heeft de samenwerking als erg prettig ervaren: "Ik heb eerder met trainers een open band gehad, maar nooit op deze manier. Heel veel trainers hebben toch een soort muurtje om zich heen, maar Giovanni niet. Samen met de rest van de technische en medische staf heeft Giovanni ook echt meegedacht met mij om ervoor te zorgen dat ik op mijn leeftijd en in mijn situatie zo fit mogelijk was."

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Alles over Feyenoord: Nieuws, geruchten, interviews en veel meer’

Feyenoord na recente incidenten niet langer bereid om uitfans toe te laten bij De Klassieker

Feyenoorder Luis Sinisterra maakt grote indruk op het WK Onder 20

Dirk Kuyt miste bijna het belangrijkste duel uit zijn carrière door bizar ongeluk van ploeggenoot

Jean-Paul van Gastel gaat op vakantie en neemt mee..... een Feyenoord-bal!

Giovanni van Bronckhorst kijkt met pijn terug op incident bij Feyenoord

Sjaak Polak laat niets heel van Ajax-hooligans die mini-Klassieker verstoorden

Potje voetvolley op training Oranje gaat mis: Terence Kongolo en Steven Berghuis klappen op elkaar