Overzicht: De meest spraakmakende Deadline Day-transfers op een rij

Het was vandaag, donderdag 31 januari 2019, Deadline Day en dan weet je wat je kunt verwachten: veel transfers. Zo gaat het namelijk altijd op de laatste dag van de transfermarkt en dat was dit jaar niet anders. De belangrijkste transfers uit binnen- en buitenland op een rij.

  • Cuco Martina maakt het seizoen op huurbasis af bij Feyenoord. De verdediger, die overal achterin uit de voeten kan, komt over van Everton. Aangezien het contract van de 29-jarige Rotterdam in de zomer afloopt, kan Feyenoord hem daarna transfervrij inlijven.
  • Jean-Clair Todibo verruilt Toulouse per direct voor FC Barcelona. De Catalanen hadden al een akkoord om de Franse jeugdinternational in de zomer transfervrij binnen te halen, maar door de zware blessure van Samuel Umtiti is nu besloten hem toch een half jaar eerder te halen. Barca betaalt zodoende toch nog een transfersom van drie miljoen euro.
  • Erik Pieters maakt het seizoen af bij Amiens SC. De Nederlander laat Stoke City achter zich. 
  • Shinji Kagawa laat Borussia Dortmund op huurbasis achter zich voor Besiktas. De Japanner kwam bij de koploper van de Bundesliga amper aan spelen toe en zat de laatste weken niet eens meer bij de wedstrijdselectie. 
  • Ruildeal tussen AS Monaco en Leicester City: Youri Tielemans naar de Premier League en Portugees international Adrien Silva bewandelt de omgekeerde weg.
  • Frank de Boer raakt zijn sterspeler kwijt aan Newcastle United: de Engelsen betalen bijna 25 miljoen euro voor de aanvallende middenvelder Miguel Almirón. Atlanta United heeft vooralsnog geen vervanger gehaald voor de Paraguayaan.
  • Joël Zwarts is de derde Feyenoorder in korte tijd die naar satellietclub FC Dordrecht vertrekt. Net als Summerville wordt hij gehuurd, Schuurman vertrok op definitieve basis.
  • Leandro Bacuna keert terug in de Premier League: hij verruilt Reading voor Cardiff City. Tussen 2013 en 2016 speelde hij voor Aston Villa op het hoogste niveau van Engeland.
  • Lucas Piazon moet Chievo Verona behoeden van degradatie. De hekkensluiter van de Serie A huurt de voormalig speler van Vitesse tot het einde van het seizoen van Chelsea.
  • Kevin Diks stond op de nominatie om naar Feyenoord te gaan, maar hij blijft in de Serie A. Fiorentina verhuurt de rechtsback aan promovendus Empoli.
  • Fortuna Sittard heeft zich defensief versterkt met de 19-jarige Mahamadou Dembele en de 23-jarige Anthony Syhre. De verdedigers komen respectievelijk over van Red Bull Salzburg en Würzburger Kickers.
  • Ajax is tijdelijk verlost van Mateo Cassierra. De Colombiaan maakt het seizoen op huurbasis af bij Racing Club, de koploper van Argentinië.
scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘TRANSFER-ALERT: De mooiste en meest aansprekende transfers op DEADLINE DAY’

Koeman complimenteert Feyenoord met het aantrekken van Cuco Martina

Dit moet je zien! Burnley kondigt transfer van Peter Crouch op geniale wijze aan (VIDEO)

Kijk eens wie we daar hebben: Cuco Martina poseert in Feyenoord-shirt (VIDEO)

BREKEND: Feyenoord versterkt zich op laatste dag met verdediger van Everton

Feyenoord laat talentvolle aanvaller op huurbasis naar FC Dordrecht vertrekken

Definitief: Ajax laat overbodige spits naar Argentinië vertrekken

Wie verlost Vincent Janssen? 'Bundesliga-avontuur gloort voor Spurs-spits'

DONE DEAL: Arsenal huurt middenvelder van Barcelona

Deadline Day Classic: Feyenoord kondigt komst Charisteas aan maar noemt 'Ajax' niet één keer