5 redenen waarom Ajax gaat winnen van Rangers FC

Ajax trapt vanavond om 18.45 uur het nieuwe Champions League-seizoen af. De Amsterdammers nemen het op tegen het Schotse Rangers FC. De Schotten schakelden eerder in de voorrondes van het kampioenenbal PSV uit. Alfred Schreuder en z’n mannen zullen alles op alles moeten zetten om van deze listige ploeg van Giovanni van Bronckhorst te winnen, maar de vooruitzichten zijn goed voor de Amsterdammers. Dit zijn de vijf redenen waarom Ajax er morgen met de drie punten vandoor gaat.

Ajax vooralsnog foutloos

De Amsterdammers zijn goed van start gegaan in de Eredivisie. Met vijftien punten uit vijf wedstrijden staat Ajax stijf bovenaan. De laatste keer dat Ajax dit realiseerde was in het seizoen 2002/2003. In dit seizoen wist Ajax het tot de kwartfinales te schoppen in de Champions League, dus als het aan de geschiedenis ligt gaat Ajax een mooi Champions League seizoen tegemoet.

Rangers FC heeft het zwaar

Afgelopen weekend zal de ploeg van Van Bronckhorst snel willen vergeten. Rangers FC legde het zwaar af tegen aartsrivaal Celtic. 'De Kelten' wonnen met 4-0 in de beladen 'Old Firm'. Hierdoor bedraagt het gat tussen de nummers één en twee van de Schotse competitie maar liefst vijf punten na zes wedstrijden gespeeld te hebben. Dit zal een flinke klap zijn geweest voor ‘The Light Blues’, dus het is afwachten of ze zichzelf vanavond weten te herpakken tegen de Amsterdammers.

Bergwijn niet te stoppen

Sterspeler Steven Bergwijn is waarschijnlijk de ‘one to watch’ voor Rangers FC. De geboren Amsterdammer is goed op dreef dit seizoen in de Eredivisie, met zes doelpunten in vijf wedstrijden. Daarmee is Bergwijn gedeeld topscorer van de Eredivisie samen met PSV-duo Xavi Simons en Cody Gakpo. Hij zal ongetwijfeld deze topvorm door willen zetten in de Champions League, dus vanavond zullen er vele ogen op de smaakmaker van Amsterdam staan.

Ajax meer ‘ervaren’

Ajax en Rangers FC hebben al vier keer eerder tegen elkaar gespeeld in Europees verband. De meest recente ontmoeting op het hoogste Europese niveau tussen de twee ploegen was in 1996 in de Champions League, toen Ajax met maar liefst 4-1 won van de Schotten. De Godenzonen spelen ondertussen al een tijdje weer mee in de Champions League, terwijl de laatste keer dat Rangers FC in de groepsfase van de Champions League speelde in het seizoen 2010/2011 was. Toen werden de Schotten derde in de poule. Vorig seizoen schopte Rangers FC het nog tot de finale van de Europa League, maar qua ervaring en geschiedenis in de Champions League heeft Ajax een streepje voor.

Potentieel doelpuntenfestijn

Ajax heeft in de Eredivisie tot zover al zestien keer het net gevonden. Dat zijn al vrij veel doelpunten, maar ze krijgen er ook nog eens weinig tegen. Dit seizoen hebben ze tot nu toe nog maar drie tegendoelpunten gehad. Ook de statistieken in de Champions League liegen er niet om. Afgelopen seizoen maakte Ajax in acht wedstrijden maar liefst 22 doelpunten en kreeg er maar 8 tegen. Rangers FC daarentegen hebben tot nu toe in de Schotse competitie veertien doelpunten gescoord en zeven tegen na zes wedstrijden. Met deze statistieken belooft het een mooie doelpuntrijke wedstrijd te worden, waarschijnlijk in het voordeel van de Amsterdammers.

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Ajax - Rangers’

Van Bronckhorst legt uit waarom Ajax wel won, maar PSV niet

Uitblinker Kudus opvallend nuchter: 'Ik doe overal mijn best'

Tadic roemt breedte Ajax-selectie: 'Zestien, zeventien spelers die altijd kunnen spelen'

CL-overwinning Ajax ook pijnlijk voor PSV: 'Hoe kun je hiervan verliezen?'

VIDEOGOAL: Bergwijn scoort, krijgt kramp en wordt gewisseld

Zet van Schreuder blijkt goud waard: 'Nooit meer op de bank'

VIDEOGOALS: Rangers kan Ajax niet stoppen, Amsterdammers razendsnel op 3-0

VIDEOGOAL: Alvarez kopt Ajax op voorsprong in eerste CL-duel

Scoort Steven Bergwijn ook tegen Rangers?

Schreuder wil niets weten van Ihattaren-vertrek bij Ajax: "Hij is druk in gesprek met de club"