Erik ten Hag krijgt bijval van Jürgen Klopp en Pep Guardiola: "Deze speelkalender gaat spelers slopen"

In sommige landen is het seizoen 2019/20 alweer officieel begonnen, ondertussen is het seizoen 2018/19 ook pas officieel sinds afgelopen vrijdag ten einde. Trainers Pep Guardiola van Manchester City en Jürgen Klopp van Liverpool zitten met hun handen in het haar nu enkele spelers de seizoenstart gaan missen vanwege oververmoeidheid door de volle speelkalender.

Over twaalf dagen staan Manchester City en Liverpool tegenover elkaar in de strijd om de Engelse Supercup, de Community Shield. Het duel zal waarschijnlijk zonder Sadio Mané en Riyad Mahrez gespeeld worden, die afgelopen vrijdag nog de finale van de Afrika Cup speelden. Ook Gabriel Jesus, Sergio Agüero, Nicolas Otamendi, Mohammed Salah, Alisson en Roberto Firmino dreigen de seizoensopening te missen. "Het zal wel een klaagzang lijken, maar de situatie is zoals hij is. Op lange termijn is dit niet acceptabel", zegt Klopp tijdens een persconferentie. Het programma van Liverpool zal overigens sowieso vol zijn. Het zal ook nog de Europese Supercup en het WK voor clubs gaan spelen.

"Hoe moeten wij ons kunnen voorbereiden?"
"Er moeten breaks komen", stelt Klopp voor. "Zo kan het niet langer. Geef de spelers hun vrije tijd. Beschouw niet elke wedstrijd alsof het de laatste van een decennium is. De Premier League is de competitie die het vroegste start. Onbegrijpelijk, hoe moeten wij ons kunnen voorbereiden? Alsof niemand zich een week zonder voetbal kan voorstellen. De druk is te groot, we moeten dit stoppen."

"We kunnen dit niet langer volhouden"
Guardiola is het eens met zijn collega. "Het is een vreemde situatie. We zijn het nieuwe seizoen al even begonnen, terwijl Riyad Mahrez zijn seizoen nog niet had geëindigd. Het is een waanzinnig schema. Deze speelkalender gaat onze spelers slopen. We kunnen dit niet langer volhouden.. Sommige spelers keren eerder terug van vakantie en zijn wat mij betreft ook meer dan welkom. De spelers weten dat het niveau jaarlijks stijgt. Ze weten dat als ze willen spelen, dat ze volledig fit moeten zijn. Zo niet, dan zal er een ploeggenoot in plaats van hen spelen."

"Het is crazy, die kalender"
Klopp en Guardiola zijn niet de enige die klagen over het volle speelschema. Eerder deed Ajax-trainer Erik ten Hag ook al zijn beklag. "De consequentie is dat iemand zoals Nicolás Tagliafico drie zomers op rij doorvoetbalt, het WK van vorig jaar meegerekend. Waar houdt dat dan op? Wanneer krijgt zo'n jongen rust?", vraagt Ten Hag zich af. "Het is crazy, die kalender. Volgens mij was het Juventus dat tegen ons zei dat er voor Ajax op deze manier geen beleid te maken is. Ze hebben gelijk. Idioterie." Ajax zal door de drukke kalender tijdens de strijd om de Johan Cruijff Schaal André Onana, Hakim Ziyech, Nicolas Tagliafico, Noussair Mazraoui, David Neres en Edson Alvarez missen.

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Alles over Ajax: Nieuws, geruchten, interviews en veel meer’

Geniaal! Matthijs de Ligt zingt 'Ajax-liedje' tijdens ontgroening bij Juventus

DONE DEAL! Sevilla presenteert met Nemanja Gudelj tiende aanwinst

Alsof hij er al jaren speelt: Frenkie de Jong debuteert voor Barça en drukt direct zijn stempel

'Meevaller voor Ajax: Champions League-winnaar blokkeert op laatste moment transfer naar PAOK'

Prachtige beelden: Ajax-aanwinst Edson Álvarez wordt emotioneel bij het zien van eigen welkomstvideo

Samenvatting OFI Kreta - Ajax 2-6 (alle goals)

Ajax wint met enorme cijfers van OFI Kreta, WERELDGOAL Lasse Schöne! (VIDEO)

Ziet PAOK Saloniki de bui al hangen? Grieken beklagen zich bij UEFA na loting tegen Ajax

Dit is mooi hoor: Edson Álvarez spreekt Ajax-fans recht vanuit zijn hart toe, prachtig!

VIDEO GOALS: Ajax - OFI Kreta 1-0 en 2-1 (Klaas-Jan Huntelaar en Dani de Wit)