Erik ten Hag hekelt volle voetbalkalender: "Wanneer krijgt zo'n jongen rust? Het is crazy, idioterie"

Erik ten Hag is niet blij met de steeds voller wordende voetbalkalender. Op dit moment zijn de Afrika Cup, Copa America en het EK Onder-21 in volle gang. Ook zijn er aan het einde van het reguliere seizoen nog interlands gespeeld. Daardoor mist de trainer van Ajax tijdens de voorbereiding een groot deel van zijn spelers. De oefenmeester wil zich juist met alle spelers voor kunnen bereiden op de voorrondes van de Champions League.

Daley Blind, Donny van de Beek, Matthijs de Ligt, Dusan Tadic, Kasper Dolberg en Lasse Schöne sluiten 8 juli aan bij de spelersgroep. Nicolas Tagliafico, David Neres, Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui, André Onana en Rasmus Kristensen zijn op dit moment nog actief bij de Afrika Cup, Copa America of het EK Onder-21. Het is nog niet bekend wanneer zij zich weer in Amsterdam melden. In gesprek met Voetbal International noemt Ten Hag de volle speelkalender 'idioterie'.

"Het is crazy, die kalender"
Volgend jaar wordt er opnieuw een Copa America gespeeld in de zomer. "De consequentie is dat iemand zoals Nicolás Tagliafico drie zomers op rij doorvoetbalt, het WK van vorig jaar meegerekend. Waar houdt dat dan op? Wanneer krijgt zo'n jongen rust?", vraagt Ten Hag zich af. "Het is crazy, die kalender. Volgens mij was het Juventus dat tegen ons zei dat er voor Ajax op deze manier geen beleid te maken is. Ze hebben gelijk. Idioterie."

Twee keer op trainingskamp
De spelers van Ajax die geen interlands spelen stonden zaterdag al op het veld en zijn inmiddels op trainingskamp naar De Lutte. Dinsdag werd daar een oefenwedstrijd tegen Quick '20 met 2-11 gewonnen. 13 juli gaan de Amsterdammers op trainingskamp naar Oostenrijk en 6 of 7 augustus wacht de eerste wedstrijd in de voorronde van de Champions League.