DONE DEAL! PSV bevestigt komst Timo Baumgartl

PSV heeft zich versterkt met de Duitse verdediger Timo Baumgartl. Het was al even duidelijk dat de Eindhovenaren al dichtbij een akkoord waren met zijn club VfB Stuttgart. De club zelf was al even rond met de verdediger.

Baumgartl heeft een 5-jarig contract getekend bij PSV. Bij zijn vorige club was hij een vaste waarde. Technisch manager John de Jong is in zijn nopjes met de transfer: "Timo is een allround verdediger met lengte. Een goede toevoeging voor onze selectie." Door de degradatie van Stuttgart ontstond er een kans voor PSV om de speler te halen. "Normaal gesproken haal je als Nederlandse club geen gerenommeerde jeugdinternationals van Duitsland weg uit de Bundesliga. Na de degradatie van Stuttgart hebben we ons plan voorgelegd en na een bezoek aan Eindhoven met Daniel Schwaab en Mark van Bommel was hij overtuigd."

"PSV speelt om de prijzen, dat is de uitdaging die ik zocht"
Baumgartl geeft toe dat Schwaab invloed heeft gehad: "Ik heb met Daniel gespeeld en heb hem hoog zitten. Zijn enthousiasme over PSV heeft een belangrijke rol gespeeld bij het maken van mijn keuze. Ik kijk er naar uit om hier aan de slag te gaan. PSV speelt om de prijzen, dat is de uitdaging die ik zocht." 

EK Onder 21
Baumgartl was deze zomer nog met Duitsland actief op het EK Onder 21. In de finale verloor de ploeg van Spanje. De verdediger speelde alle wedstrijden in de basis en speelde in totaal al 20 wedstrijden voor Jong Duitsland. Over de transfersom is niets bekend gemaakt, maar deze zou vermoedelijk rond de 10 miljoen euro liggen.

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Alles over PSV: Nieuws, geruchten, interviews en veel meer’

Kippenvelbeelden: Marcel Brands ontroert moeder Moise Kean met prachtige verrassing

Gaat PSV de transfermarkt nog op na blessure Sam Lammers? Mark van Bommel geeft antwoord

PSV wijst eerste officiële bod op Steven Bergwijn af

Kritiek op Van Bommel na Europese nederlaag PSV: "Hij is niet de juiste coach!"

Wim Kieft snapt Van Bommel niet: "Dan denk je als speler: wat een lul!"

VIDEOGOAL: FC Basel - PSV 1-0 (Comert)

SFEERVIDEO: PSV-fans zetten het uitvak in Basel op z'n kop!

Leuke beelden: 2.000 meegereisde PSV-fans zorgen voor heerlijk sfeertje in Basel

Dit is best ongemakkelijk hoor... 'Harde kern' PSV zingt en trommelt voor nieuwe aanwinst