PSV akkoord over verkoop middenvelder en dichtbij binnenhalen verdediger

PSV blijft erg actief op de transfermarkt. De Eindhovenaren hebben Timo Baumgartl zo goed als binnen en ook het vertrek van Gaston Pereiro staat zo goed als vast. 

Het Eindhovens Dagblad verzekert dat PSV een definitieve deal met VfB Stuttgart over Baumgartl in zicht hebben. Het gat tussen vraag en aanbod bleek de afgelopen dagen al niet groot te zijn. De verdediger moet tien miljoen euro kosten. Toch houdt de krant een slag om de arm. "PSV reageert zelf niet officieel en het is wachten tot de handtekeningen zijn gezet." Er zou wel al een persoonlijk akkoord zijn met de Duitser, die kan rekenen op 'een stevig contract'.

Pereiro
Voor Gaston Pereiro geldt dat het nu aan hem is om zijn transfer naar Spartak Moskou af te ronden. PSV is tot een akkoord gekomen van 15 miljoen euro met de Russische club, die met een zware delegatie is afgereisd naar Nederland om te onderhandelen met het management van de speler uit Uruguay. Die onderhandelingen lopen erg stroef, meldt De Telegraaf. Dit zou te maken hebben met de manier van onderhandelen door de belangenberhartigers van de middenvelder.

Onderhandelingen met meerdere zaakwaarnemers
Spartak zou moeite hebben met de 'typische Zuid-Amerikaanse manier van onderhandelen' over de persoonlijke voorwaarden van Pereiro. Er zou op dit moment geschakeld worden tussen meerdere zaakwaarnemers, met de beruchte Paco Casal op de voorste rij. Allemaal hebben ze een andere zienswijze over de toekomst van de speler, wat het erg lastig maakt. PSV zelf kijkt met geduld toe, vanwege de hoge transfersom die het kan ontvangen.

PSV leek ook in te zetten op de komst van Real Valladolid-verdediger Fernando Calero, maar de Spaanse verdediger is geen hoofdkandidaat meer nu de Eindhovenaren Baumgartl zo goed als zeker binnen hebben.