Slot over aanwinst López: 'Zien hoe hij onze manier van spelen eigen maakt'

Na het 0-0 gelijkspel in eigen huis tegen SC Heerenveen werd het probleem van Feyenoord snel zichtbaar. De linkerkant met stand-in Marcus Pedersen als linksachter en Patrik Walemark als linksbuiten, liep niet lekker. Arne Slot was dan ook niet tevreden over de linkerkant van zijn elftal. De oefenmeester hoopt dat aanwinst Marcos López zich snel in het team kan spelen.

Slot blijft nog mild met zijn kritiek over de linkerkant van zijn elftal. "Het liep vorig seizoen beter, maar dat is geen verwijt aan deze jongens. Het is ook het gevolg dat ik een rechtsbenige speler als linksback moet opstellen", aldus Slot tegenover het AD. Feyenoord speelde tegen een vijfmansverdediging, waardoor het een lastige avond in De Kuip kende. "Dan zou het lekker zijn als de afstemming tussen de back en buitenspeler loopt."

In Marcos López verwelkomde Feyenoord na het vertrek van Tyrell Malacia (Manchester United) een nieuwe linksachter. "Hij is gewend om aanvallende impulsen te geven. Maar het is ook een jongen die uit een competitie komt die niet gelijkwaardig is aan de Eredivisie. Uit een land dat nog afwijkt van Nederland", meent Slot. "Als hij straks mag spelen, moeten we zien hoe snel hij zich onze manier van spelen eigen maakt. Dat is moeilijk in te schatten."

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Feyenoord - SC Heerenveen’

Van Hooijdonk ziet zwakke plek Feyenoord: 'Daar gebeurde helemaal niks'

Feyenoord op Rapport: amper uitblinkers, drie onvoldoendes

Feyenoord-supporters wijzen dissonant aan: "Die jongen kan er echt he-le-maal niks van"

SC Heerenveen gefileerd om 'anti-voetbal': "Kijk ik naar Feyenoord - Heerenveen of Feyenoord - Drita?"

Lovende woorden voor Szymański: "Is hij al genomineerd voor Ballon d’Or 2023?!"

Bruidspaar gespot in de Kuip & '69, she likes it'

Opstelling Feyenoord vs. SC Heerenveen: Slot voert geen wijzigingen door