Van Hooijdonk ziet zwakke plek Feyenoord: 'Daar gebeurde helemaal niks'

Feyenoord liep in speelronde 2 tegen het eerste puntenverlies van het nieuwe seizoen aan. In de eigen Kuip kwam het niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen SC Heerenveen. Pierre van Hooijdonk zag wel waar het probleem voor de ploeg van Arne Slot lag.

Van Hooijdonk legde aan tafel bij Studio Voetbal de vinger op de zere plek. "Feyenoord heeft aan de linkerkant een probleem", stelt de oud-voetballer. "Daar gebeurde met Pedersen en Walemark helemaal niks. Aan de rechterkant was er wel dreiging met Dilrosun, die een paar goede acties maakte." Volgens Van Hooijdonk was het veel te passief. "Om alles bij Pedersen neer te leggen is ook veel te makkelijk. Hij vult een positie op waar Feyenoord niet echt iemand kant en klaar voor heeft." Onlangs maakte Feyenoord de komst van Marcos López wereldkundig. De linksachter kwam voor ruim één miljoen euro over van San José Earthquakes.

Na een uur voetballen kwam Oussama Idrissi binnen de lijnen voor Walemark. Ibrahim Affelay zag het spel van Feyenoord er niet beter van worden. "Hij zit er nog niet echt lekker in. Idrissi passeerde eigenlijk alleen spelers in de breedte, of hij gaf ballen terug. In dit soort wedstrijden heb je spelers nodig die over hun man heen passeren", stelt Affelay. "Je moet de bal ook gewoon voorgeven. Nu was het allemaal naar binnen en weer terug naar de back of middenvelder. Je moet buitenspelers hebben die iets forceren. Dat deed alleen Dilrosun. Tegen zo'n tegenstander is dat veel te weinig."

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Feyenoord - SC Heerenveen’

Slot over aanwinst López: 'Zien hoe hij onze manier van spelen eigen maakt'

Feyenoord op Rapport: amper uitblinkers, drie onvoldoendes

Feyenoord-supporters wijzen dissonant aan: "Die jongen kan er echt he-le-maal niks van"

SC Heerenveen gefileerd om 'anti-voetbal': "Kijk ik naar Feyenoord - Heerenveen of Feyenoord - Drita?"

Lovende woorden voor Szymański: "Is hij al genomineerd voor Ballon d’Or 2023?!"

Bruidspaar gespot in de Kuip & '69, she likes it'

Opstelling Feyenoord vs. SC Heerenveen: Slot voert geen wijzigingen door