Bom ontploft bij Gibraltar: 'selectie wil van bondscoach af'

Bij Gibraltar is de sfeer in aanloop naar de interland tegen het Nederlands elftal niet opperbest. De dwergstaat verloor zaterdagavond met recordcijfers van Frankrijk. In Nice werd het 14-0 voor de thuisploeg. Eén dag later ontploft de bom pas echt bij Gibraltar.

Een anonieme speler in de selectie van het land luidt de noodklok bij Gibraltar Sports News. "Er hangt al een aantal maanden een negatieve sfeer in het team. De meeste spelers willen bondscoach Julio Ribas niet meer. We voelen ons beperkt en veel spelers spelen niet op hun gebruikelijke positie. Sommigen worden voortdurend aangevallen door Ribas. Als we niet op tijd worden vrijgegeven door onze clubs, selecteert hij ons niet."

Ook zou de bondscoach inlvoed uitoefenen op de selectie. "Hij belt ze op en adviseert ze om te tekenen bij bepaalde clubs. Sommige spelers vertelt hij dat hij ze niet selecteert omdat ze te dik zijn, maar anderen dan weer niet. Onlangs is hij betrokken geweest bij een serieus geval van pesten van een van de spelers. De situatie is onhoudbaar."