TERUG NAAR TOEN: FC Twente en Ajax zorgen voor fantastische bekerfinale in 2011!

Donderdagavond spelen FC Twente en Ajax tegen elkaar in de Grolsch Veste. Dit is een herhaling van de bekerfinale van 2011. Als we hetzelfde wedstrijdbeeld krijgen, dan wordt het een erg leuk duel in Enschede.

Bekijk hier de basisopstelling van de bekerfinale uit 2011

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Twente Ajax

In het seizoen 2010/11 werd Ajax landskampioen en moest FC Twente met twee punten achterstand genoegen nemen met een tweede plek. Dat het gelijk opging tussen beide ploegen blijkt wel uit de bekerfinale van dat jaar. Het werd een enorm spannende pot die pas in de slotfase een beslissing kende.

Ajax leek zichzelf in de eerste helft in een zetel te helpen. Door doelpunten van Demy de Zeeuw en Lorenzo Ebecilio kwamen de Amsterdammers na 40 minuten met 0-2 voor. Een doelpunt van Wout Brama net voor de rust bracht FC Twente weer in de wedstrijd en zorgde ervoor dat de spanning terugkeerde in de wedstrijd.

Latere Ajacied Janssen maakt verschil

Net na rust kwamen de Tukkers op gelijke hoogte. Theo Janssen, later speler van Ajax, kreeg een afgemeten voorzet op de rand van het zestienmetergebied en plaatste de bal keurig in de onderhoek, buiten het bereik van Kenneth Vermeer. Deze 2-2 stand bleef lange tijd op het bord staan en er moest een verlenging aan te pas komen.

Daarin viel de beslissing. De net ingevallen Marc Janko kreeg een fantastische vrije trap van Janssen op zijn hoofd en kopte knap binnen. Met nog maar een paar minuten te spelen was het gedaan en wist FC Twente beslag te leggen op de KNVB Beker. Het was pas de derde keer dat de Tukkers dit wisten te presteren.

Bekijk hieronder de samenvatting van de bekerfinale van 2011 tussen FC Twente en Ajax!