Ajax-revelatie luidt noodklok: "Moet een goede trainer komen"

Supporters Kale & Kokkie vormen de belichaming van de Amsterdamse supporters en in gesprek met Ajax-revelatie Silvano Vos blikken zij vooruit op de toekomst. Dit seizoen sluiten zij af als nummer vijf van de Eredivisie-ranglijst en ook de middenvelder wil vooruit.

Silvano Vos spreekt voorkeur uit voor toekomstige Ajax-trainer

Volgens De Telegraaf bereikten de Amsterdammers eerder deze week een akkoord op hoofdlijnen met Italiaan Francesco Farioli, maar Vos is daar niet per definitie voorstander van. "Persoonlijk denk ik toch wel een Nederlandse trainer. Maar ik weet niet hoe een buitenlandse trainer is, want dat is ook nieuw voor mij. Daarom een Nederlander voor nu", begint hij in gesprek met de twee Ajacieden.

Alex Kroes ging gesprek aan met doorbrekende middenvelder

Alex Kroes ging al het gesprek met hem aan, vertelt hij in het item van AT5.  Zijn debuutjaar ging niet zoals gehoopt, iets waar ook de Nederlander last van heeft. "Het was het eerste jaar dat ik in Ajax 1 zat. Natuurlijk is het k*t als je je eigen club naar beneden ziet vallen. Maar we moeten gewoon bij elkaar blijven, blijven voetballen en proberen wedstrijden te winnen. Meer kan je niet doen."

Vos benoemt cruciale aandachtspunten voor Ajax komend seizoen

Hij vertelt ook over zijn bijzondere band met John Heitinga, die aan het einde van vorig seizoen werd bedankt voor bewezen diensten. "Ik had wel in mijn hoofd dat er een kans voor mij was en ik vind het ook erg jammer dat hij weg. Ik heb een goede band met hem en spreek hem af en toe ook nog."

Over de toekomst is Vos ook duidelijk en hij voorziet weer positievere tijden in de Johan Cruijff ArenA. "We moeten weer een goed nieuw team zien op te bouwen en spelers met ervaring in het team krijgen, die de jonge jongens op sleeptouw kunnen nemen. Dat is nu echt het belangrijkste."

Feyenoord-doelman vertrekt